Guldfireren er udtaget til medaljejagt i Rio

Guldfireren er udtaget til OL i Rio de Janeiro. Besætningen blev for nylig nummer seks ved EM i den tunge klasse, men i Rio skal medaljerne - som sædvanligt - jagtes i letvægtsklassen.
Foto: Scanpix/Brian Martin Rasmussen

Guldfireren er udtaget til medaljejagt i Rio

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jacob Barsøe, Jacob Søgaard, Kasper Winther Jørgensen og Morten Jørgensen får OL-pladserne i Guldfireren.

Medaljehåbet Guldfireren er officielt klar til at jagte bådens sjette OL-medalje i træk.

Letvægtsfireren med Jacob Barsøe, Jacob Søgaard, Kasper Winther Jørgensen og Morten Jørgensen blev torsdag officielt udtaget til OL af Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Danmarks Olympiske Komité.

I sidste weekend kunne båden ikke leve op til sit navn ved EM i tyske Brandenburg. En hovedårsag til at båden sluttede sidst i finalen var, at den ikke deltog i letvægtskategorien - men hos de tunge drenge.

Det skyldtes, at Morten Jørgensen, der var ude af Guldfireren hele sidste sæson på grund af overtræning, vejede for meget. For ikke at tvinge ham ned i vægt på for kort tid gav man derfor afkald på at deltage i bådens normale vægtklasse under EM.

Han fortæller, at båden er på rette kurs og er klar om tre måneder, når OL-medaljerne skal fordeles.

- Vi træner rigtig, rigtig hårdt nu, og det kommer vi til at gøre i en lang periode frem mod OL. Vi er ikke på det højeste niveau endnu, og det skal vi heller ikke være her knap 90 dage før OL.

- I princippet skal vi først toppe i finalen i Rio. Men vi føler, vi er på rette vej, og vi tror på vores koncept, siger Morten Jørgensen til DR.

Han fortæller samtidig, at det ikke bliver noget problem for besætningen at gå et par kilo ned i vægt inden legene i Brasilien.

Den danske chef de mission for OL-holdet, Morten Rodtwitt, har store forventninger til de fire roere.

- Det er skønt at se, at OL-holdet nu for alvor tager form. Og med Guldfireren tilføjer vi en magtfaktor i dansk idræts- og OL-historie. Man kan ganske enkelt ikke sige OL og Danmark uden at sige Guldfireren, siger han i en pressemeddelelse.

I alt forventer DIF, at 120 atleter skal repræsentere Danmark ved OL.

Guldfireren er udtaget til medaljejagt i Rio

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce