Gudme HK kan rykke op i 1. division på søndag i Paarup-hallen

fynsHÅNDBOLD: Gudme HK kan på søndag sikre sig oprykning til landets næstbedste kvinderække efter at være styret direkte igennem 2. division efter sidste sæsons oprykning fra 3. division.

Det sker med en sejr over TPI i Paarup-hallen i rækken, der er spøjs på den måde, at de fire fynske hold alle kan forsvinde fra rækken, når turneringen er omme.

TPI slås for at komme i spil til andenpladsen, der giver kvalifikationskampe om at rykke op sammen med Gudme, men forstads-odenseanerne er lige nu to point efter SUS Nyborg, der ligger på den plads tre runder før afslutningen.

I den anden ende af tabellen er Tved forlængst rykket ud, mens Stjernen - dansk mester for 31 år siden - risikerer at komme ud i kvalkampe om at undgå nedrykning.

Gudme er ledet af Thomas Brandt Nyegaard, der som de fleste på de kanter har et øgenavn - hans er 'tændstik' - og Thomas Buster Madsen. Holdet har blot tabt to af 17 kampe, og mistede i vinter Mathilde Schæfer til Odense HC, da Susanne Madsen blev gravid.

Kampen i Paarup-hallen spilles kl. 16.15 og Gudme HK er stolt, hvis det lykkes kan man se på klubbens hjemmeside:

Uanset hvad så er det en kæmpestor bedrift af både trænere, spillere og ledere, og det skal de have stor ros og anerkendelse for. Det har af mange grunde været en lang og vanskelig vej, men nu ser det altså ud til at lykkes: Et kvindehold i 1. division i SEF Arena.

Vi håber, at der er mange, der vil kigge forbi og heppe den sidste sejr i land, så vi kan fejre oprykningen til 1. division. Hvis det skulle lykkes, så vil oprykningen blive behørigt fejret fredag den 24. marts på hjemmebane i Gudme. Mere om det senere. Hvis det lykkes.

Gudme HK bliver med oprykningen Sydfyns stærkeste hold, men kan også gå hen og blive Fyns næstbedste kvindeklub efter Odense HC, hvis DHG rykker ned og SUS Nyborg eller TPI ikke lykkes med at komme med sydfynboerne op.

  • Rasmussen_Leif_(2015)_008

    Af:

    Jeg er sportsjournalist og souschef på Sport Fyn, der dækker sport på Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis, Fyens.dk og Mitfyn.dk. Jeg er fynbo med opvækst i Assens og har tidligere arbejdet for Ekstra Bladet og Fyns Amts Avis, da den sydfynske avis var et selvstændigt medie.