Grønkjær snydt af Real


Grønkjær snydt af Real

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LOKALOPGØR:Jesper Grønkjær fik i aftes en ærefuld debut mod effektive Real

FODBOLD: Den danske landsholdsspiller Jesper Grønkjær kunne i aftes i den spanske hovedstad Madrid konstatere, at fodbold kan være et særdeles underligt spil.

I sin debut for Atletico Madrid hjemme på Vicente Calderon kunne fløjspilleren se superstjernerne fra Real Madrid stjæle en 3-0-sejr efter i alt at have haft tre målchancer over 90 minutter. Atletico derimod vadede i tilbud uden at få scoret.

Danskeren kunne samtidig undre sig over, at nye omgivelser kan være så motiverende for en fodboldspiller. Grønkjær, der på ingen måde sprudlede i sin korte tid i Birmingham, var en af de mest toneangivende spillere i lokalopgøret.

Det hjalp nu ikke Atletico til point, og Grønkjærs klub er på 10.-pladsen, 17 point efter topholdet Barcelona. Real Madrid er på andenpladsen, syv point efter catalonierne, som senere på aftenen tabte til Villareal.

- Selvfølgelig var det et skuffende resultat, men jeg nød aftenen i fulde drag. Kampen var bare med til at understrege, at jeg er sikker på, jeg har truffet den rigtige beslutning. Det har været to gode uger, selv om det selvfølgelig ikke er rart at tabe, sagde han på et pressemøde efter kampen

Jesper Grønkjær fik også store roser af sin træner, César Ferrando.

- Jesper var god i dag. Han var god i én-mod-én situationerne, og han var god til at udfordre i begge sider. Han spillede en stor kamp med gode indlæg, sagde Ferrando.

Jesper Grønkjær, som har været en af de helt store samtaleemner i spansk fodbold i optakten til kampen, erkendte dog, at hans samspil med de nye holdkammerater har mangler.

- Vi kender ikke hinanden endnu. De ved ikke, hvad jeg vil have, men jeg syntes, det blev bedre gennem kampen og det var fint, at backen bag mig var så offensivt indstillet. Jeg syntes helt ærligt, vi var uheldige, men vi mødte et verdensklassehold. Vi havde chancerne til at vinde, men vi var ikke tilstrækkeligt skarpe foran mål, sagde Jesper Grønkjær.

De tre point må lune gevaldigt hos Real Madrid. Superstjernernes tur ned til hovedstadens anden storklub bliver kun overgået af rejsen til Barcelona på listen over vanskelige udekampe, og søndagens intense dyst på Vicente Calderon var allerede i optakten ladet med en speciel stemning.

Provokationer

Provokationerne fløj gennem Madrid med Atletico-spillerne som de mest aggressive i forberedelserne.

- Vi har 100 spillere hjemme i Uruguay, der er bedre end David Beckham, lød blandt andet for nylig en lussing fra Atleticos karismatiske midtbaneprofil Marcelo Sosa i retning af Reals berømte engelske spilfordeler.

Real-spillerne gav selv optakten god gas ved foran journalister at synge smædesange om Atletico i minutterne efter onsdagens sejr over Sociedad i den berømte syv-minutters-kamp.

I den danske fodboldbevidsthed har Jesper Grønkjærs forberedelser til sin debut selvsagt stjålet en del fokus, og thyboens indsats i hjemmekampen modsvarede egentlig fint til de forventninger, der har fulgt nyindkøbet.

Landsholdsspilleren, der fik samtlige 90 minutter på banen, var især i første halvleg særdeles markant i sine dueller med den 21-årige, uprøvede back Alvaro Albeloa på højrekanten, og danskerens pågående aktioner fik i flere tilfælde Real-spillerne til at bremse en frustreret Grønkjær med ulovlige midler.

Danskeren fik også i perioder set, hvor langsomt spansk fodbold kan spilles, og ærgrelserne over for få afleveringer og forkerte løb fra holdkammeraterne fik danskeren til flere gange at bevæge sig ind på midten for selv at tage initiativet.

Jesper Grønkjær var ikke den eneste Atletico-spiller, der nåede et højt niveau i lokalkampen, og der var faktisk tale om et groft tyveri, at Real kunne gå til pause foran 1-0 på Ronaldos scoring efter et kvarter - på Reals første og eneste målchance i de første 45 minutter.

Atletico-ikonet Fernando Torres, som fik comeback efter skadespause, havde således i første halvleg alene tre himmelråbende nemme målchancer, uden at det gav udligning.

Grønkjær snydt af Real

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce