Gravesen spærret til EM-start

Thomas Graversen får plads på tribunen, når Danmark spiller sin første kamp i Portugal
Foto: Scanpix - Nordfoto

Gravesen spærret til EM-start

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BET: Danmarks midtbanestyrmands udvisning koster den første EM-kamp

FODBOLD. Midtbanestyrmanden Thomas Gravesen må se til fra tribunen, når det danske fodboldlandshold spiller den første kamp ved EM i Portugal. Gravesens udvisning i slutningen af kampen mod Bosnien-Hercegovina efter to gule kort koster karantæne. Derfor vil landstræner Morten Olsen også se bort fra Everton-spilleren i den sidste træningskamp før EM.

- Det betyder velsagtens, at Gravesen ikke skal med i den sidste landskamp lige op til EM. Meget længere er den ikke, siger Morten Olsen til Berlingske Tidende.

Både han og Gravesen selv følte sig ellers sikre på, at kun direkte rødt kort, og ikke to gule kort i samme kamp, udløste karantæne. Men DBU's generalsekretær, Jim Stjerne Hansen, siger til avisen, at den opfattelse er forkert.

- Han kan ikke være med i den første kamp ved EM. For ifølge UEFAs regelsæt overfører man karantæne i tilfælde af en udvisning. Der har tidligere været snakket om at lave en slags Lex Klinsmann (så en karantæneramt stjernespiller må spille alligevel, red.), men det er aldrig sket, siger Jim Stjerne Hansen.

Samme konklusion når UEFAs mediedirektør, Frits Ahlstrøm, frem til.

- Hvis han har fået to gule kort i samme kamp, så er han helt sikkert suspenderet, og jeg tror ikke, at UEFA nogensinde laver om på den regel, siger Ahlstrøm.

Havde Gravesen eksempelvis fået et gult kort i den forrige EM-kvalifikationskamp mod Rumænien og derefter endnu ét mod Bosnien, som i løbet af en kvalifikationsturnering ville give karantæne, var forseelserne blevet slettet inden slutrunden.

Gravesen spærret til EM-start

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce