Grækerne tror ingen på

Zlatan Ibrahimovic er stjernen over dem alle, når Sverige i aften møder de forsvarende mestre fra Grækenland.

Grækerne tror ingen på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den eneste sandhed om fodbold er, at bolden skal i mål.

Og de hold, der spiller moderne fodbold er dem, som vinder.

Sådan har grækernes tyske træner Otto Rehhagel altid affejet spillets romantikere, som ofte står på nakken af hinanden for at berømme brasilianere, argentinere, hollændere, spaniere eller franskmænd for at spille politisk korrekt fodbold.

Faktisk har det været beskæmmende at opleve, hvor Danmarks landstræner Morten Olsen gennem årtier nu har beklaget sig over først den norske, så den græske spillestil og endda trukket den rød-hvide EM-triumf i 1992 gennem et søle af pinlige bortforklaringer.

Rehhagels mænd er altså forsvarende europamestre, og det kan da godt være, at de ikke spiller flamboyant boldbesiddende kombinations-fodbold, som englene synger om i himlen. Men er det i grunden forkert at indrette sin spillestil efter det, som spillerne er gode til? Så må de boldbesiddende hold jo bare kombinere grækerne ihjel...

I aften i Salzburg stiller grækerne op mod svenskerne, og selv om alle siger, at favoritterne indtil nu har vundet, så regner de fleste med, at Sverige har store chancer for at vinde - mod europamestrene.

Grækerne er stadig underdogs, selv om Rehhagels mænd har opnået flere point end nogen anden nation i kvalifikationspuljerne til slutrunden.

Alligevel er der flere, som er spændte på igen i aften at se de opreklamerede spaniere, som aldrig har vundet noget som helst med de store navne fra Real Madrid og FC Barcelona på skiftende holdkort gennem skiftende slutrunder.

Igen i år gives der ikke flere undskyldninger for, at spanierne nu ikke kan slå til og vinde det første trofæ siden Nations Cup-triumfen i 1964.

Luis Aragones har igen set bort fra Real-stjernen Raul, men selv om spanierne ser ud til at være havnet i en nogenlunde overkommelig gruppe - sammen med europamestrene (!) - så lurer en ny fiasko måske lige om hjørnet.

Russerne er en slumrende kæmpe og Guus Hiddink har allerede lavet mirakler med Zenit Petersborg, der spiller en gang dynamisk og lynhurtige fodbold, som kan slå benene væk under mange.

Spørgsmålet er, om russerne stanger forhæves mod spaniernes røde klæde - eller det bliver fra den kant, at EM's store overraskelse kommer.

Grækerne tror ingen på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce