Grækere amok i jubelrus


Grækere amok i jubelrus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den kommende OL-by Athen eksploderede i et sandt jueblkaos, da titusindvis af glade grækerne strømmede ud på gaderne fredag aften efter Grækenlands overraskende kvartfinalesejr på 1-0 over Frankrig.

Fyrværkeri og spontane fester prægede bybilledet, men sejren kom ikke bag på kampens matchvinder Angelos Charisteas, der scorede kampens enlige mål.

- I fodbold er alt muligt. Selvfølgelig var Frankrig en svær modstander og et virkelig godt hold, men vi spillede en fantastisk kamp. Vi viste, hvad vi kan. Vi spillede mod verdens bedste hold, og vi slog det, sagde den græske angriber.

- Vi fik bevist, at Grækenland hører til, hvor vi er. Det havde ikke noget at gøre med held, men nu skal vi ned på jorden igen, nu er vi så langt, hvor alt er muligt, sagde Charisteas.

Aviserne fester med

- Et land, et hold, en drøm. Græsk presse hyldede dagen derpå drømmeaftenen ved EM.

- Forstummet fulgte hele verden kampen af Rehhagels drenge som eliminerede Frankrig. Det er utroligt, men sandt. Drømmen om at vinde EM er ikke urealistisk, skriver Ethnos.

- En drømmeaften, vores hold er blandt Europas fire bedste, skriver Kathimerini, der kalder præstationen "dybt rørende og historisk".

- De græske spillere bukkede aldrig under mod Zidanes karismatiske gruppe og viste, hvad de er i stand til.

Et par af de utallige græske aviser kan ikke dy sig for at give de detroniserede europamestre en lille en over arrogancen.

- Oh la la, det mægtige Grækenland, skriver Ta Nea - på fransk.

Eleftherotypia følger trop med.

- Vive la Grece.

- Bravo!, lyder overskriften i Avghi, der fastholder, at Grækenland "under Rehhagels ledelse besejrede Frankrig klart."

Sportsavisen Filathlos bruger ikke franske gloser, men er tydeligvis ved at blive grebet af fransk-inspireret hybris, som de ellers burde vide at tage sig i akt for i Grækenland, hvor begrebet er udredt.

- Rehhagels hold som fældede Frankrig kan tage pokalen med hjem, skriver Filathlos.

Grækere amok i jubelrus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce