Gør noget ved moradset, DBU

David Nielsen skrev i sin bog "Sorte Svin", at han i en kamp mellem AaB og FCK gjorde alt for at tabe og sparke ved siden af målet. I den kommende tid risikerer DBU at opleve flere kampe, hvor et af holdene ikke har interesse i at vinde kampene.Tegning: Hjørdis Plato

Gør noget ved moradset, DBU

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er noget råddent i dansk top-fodbold.

Forleden beskrev vi hvordan DBU bæver for, at AaB i aften vinder over Brøndby og kvalificerer sig til pokalfinalen Kristi himmelfartsdag den 21. maj.

For så afvikles der på søndag i Parken en spøgelseskamp mellem FCK og AaB, hvor nordjyderne, hvis de vil deres eget bedste, skal tabe, hvis de skal forstærke deres bestræbelser på at komme i UEFA Europa League (den nye UEFA Cup).

For AaB vil som bekendt komme til at møde FCK i pokalfinalen, og så vil nordjyderne selv med et nederlag være kvalificeret til Europa, hvis ellers FCK samtidig bliver mester.

Og med det i baghovedet ser Lynge Jacobsen & Co. vel ingen grund til at genere Solbakkens tropper på søndag?

DBU vil formentlig sende en hær af observatører ud, og de vil vende tilbage og berette, at de skam intet mistænkeligt har set, og at FCK i øvrigt levede op til favoritværdigheden og vandt.

Men det gælder virkelig for topfodboldens ansvarlige at bevare grimassen, for selv hvis Brøndby i aften kommer i pokalfinalen i stedet for AaB, er den hel gal.

Så kan man havne i den groteske situation, at Brøndby vinder pokalfinalen over FCK, og så er FC Midtjyllands eneste europæiske chance, hvis ellers ulvene har sikret sig fjerdepladsen før sidste spillerunde, at lægge sig ned på Brøndby Stadion den 31. maj i sidste superliga-runde.

Hvorfor?

Jo, ulvene vil gerne se Brøndby som vinder af The Double - mesterskab og pokal - for så repræsenterer Brøndby Danmark i Champions League og FCK Danmark som pokalvinder - selv om de tabte pokalfinalen.

Og så ryger OB og altså også Midtjylland med på de to sidste europæiske pladser som nummer tre og fire i Superligaen. Ja, midtjyderne har måske endda også interesse i at se OB som mestre og "give" fynboerne sejren på SAS Arena den 24. maj.

En af løsningerne bør være at gøre op med traditionen om at spille pokalfinalen Kristi himmelfartsdag - altså midt i superliga-opløbet.

Finalen bør flyttes til efter turneringen. Som en slags sæsonafslutning.

Men den skudsikre løsning er jo at forbyde en hvilken som helst taber af en pokalfinale at kvalificere sig til en europæisk turnering, men den køber UEFA ikke.

I år er det vanskeligt af flytte finalen alene af den grund, at Morten Olsen den 31. maj vel personligt møder op, og - inden landsholdsspillerne fra topholdene har drukket den sidste champagne eller gravøl - sætter dem direkte ind i en bus med kurs mod Stockholm, hvor Danmark den 6. juni spiller VM-kvalifikationsbrag mod Sverige.

Ganske vist har Richard Møller Nielsen vist, at man kan vinde et europamesterskab uden samarbejde med Divisionsforeningen og turneringsplanlæggerne, men den tid er vist forbi.

Sandheden er jo, at Superligaens sidste runde burde placeres allerede den 24. maj, og så kunne pokalfinalen være spillet den 31. maj.

Jamen, så ville foråret være for presset, og det startede jo i forvejen allerede ekstremt tidligt den 1. marts, vil nogen indvende.

Men har man allerede glemt, at starten på dette års superliga tangerede en skandale for ligaens omdømme og brand, da turneringsplanlæggerne i græsbanernes bedste periode mellem den 20. juli og 18. oktober indlagde hele tre to ugers pauser mellem runderne?

Det er prisværdigt med fairplay-tabeller og etiske udvalg med juridiske dommere med pudderparykker og tunge træhamre, der løftes over uregerlige David Nielsen, der bare har sagt, hvad alle tænker. Men fint skal det jo være.

Men hvad med at give spillerne fairplay, så de kan koncentrere sig om det de helst vil for at tilgodese deres klubber og dem selv. Hvad med at holde op med at give europæiske gulerødder til tabere.

Spillere, klubber og fans skal mærke, at det nytter at vinde fodboldkampe. For slet ikke at tale om Danske Spil.

Gør noget ved moradset, DBU

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce