Godt fra land: Marienlyst bankede svækkede Ishøj i første kvartfinale

Peter Lyø var godt tilfreds med sejren, selv om han forventer bedre modstand fra Ishøj i næste kvartfinalekamp. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Godt fra land: Marienlyst bankede svækkede Ishøj i første kvartfinale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det så overbevisende ud, da Marienlysts volley-herrer slog Ishøj Volley i første kamp af kvartfinaleserien mellem de tog hold. Men Ishøj var ramt af sygdom, og holdt har tidligere i sæsonen set stærke ud.

Volleyball: Søndag eftermiddag tog Boldklubben Marienlysts volley-herrer imod Ishøj Volley i første afdeling af holdenes kvartfinale i volleyligaen, som spilles bedst af tre. Og det var fynboerne, som i sikker stil tog første stik mod et udehold, som var ramt af sygdom.

Marienlyst kom stærkest ud, og da da hjemmeholdets Kristoffer Abell fik serven tidligt, slog han alene et lille hul med tre serveesser i træk. Der efter sjuskede fynboerne lidt, og Ishøj fik lov at spille sig lidt ind i kampen. Og ved stillingen 14-13 til Marienlyst tog træner Peter Lyø timeout for at få styr på tropperne.

Han må have fortalt sine spillere noget rigtigt, for efter timeouten viste Marienlyst styrken, og mens Kristoffer Abell og Sigurd Varming bankede bolde i gulvet, havde Ishøj svært ved at slå udenom de lange fynske arme ved nettet. Efter snakken med Peter Lyø betød det, at holdet vandt næste periode af kampen med 7-1, og så kunne Marienlyst køre sættet i hus, da Kristoffer Abell smashede en slutstilling på 25-17 hjem.

Ishøj havde til kampen kun to spillere på bænken, mens Marienlyst var ved næsten fyld styrke, og selv om gæsterne hang på godt ind i andet sæt, så begyndte de at se mere og mere trætte ud. Og midt i sættet så Ishøj ud til at knække lidt efter flere tordenslag af Sigurd Varming. Marienlyst trak langsomt fra, og hjemmeholdet kørte endnu et sæt hjem, mens gæsterne lod til at lade sig frustrere over hvert point imod sig. 25-19.

Ishøj forsøgte i tredje sæt at finde kræfterne, men en kombination af Varming-smash og Abell-serv blev for meget for gæsterne, og ved 6-6 flød frustrationerne over. Efter hvad der lignede en klar fejldom af dommeren mod Ishøj, kostede lidt for højlydt brok også en udvisning til gæsternes Karol Dziuba. Og så knækkede sjællænderne helt.

Ved 19-10 til hjemmeholdet tog gæsterne timeout - måske for at aftale hvor de skulle spise på vejen hjem - men Varming og Abell var nådesløse, og med match-bold til Marienlyst sendte Ishøj kort efter bolden ud af banen til slutstillingen 25-12 og 3-0 i sæt til Marienlyst.

Boldklubben Marienlyst - Ishøj Volley 3-0 (25-17, 25-19, 25-12)
Volleyligaen, herrerKampens gang: Første sæt: 2-2, 5-2, 7-4, 9-7, 12-9, 14-11, 17-14, 21-14, 21-17, 25-17. Andet sæt: 1-3, 4-4, 6-6, 9-9, 11-9, 13-11, 16-13, 19-16, 22-18, 25-19. Tredje sæt: 3-1, 3-4, 6-5, 11-6, 13-8, 16-9, 19-9, 22-11, 25-12.

Bedste spillere: Marienlyst: Kristoffer Abell. Ishøj Volley: Szymon Piorkowski

Marienlysts næste kamp: Torsdag 8. marts klokken 19: Ishøj Volley - Marienlyst, anden kvartfinale, Ishøj Idrætscenter.
Kristoffer Abell (th.) var en af dem, der var onde ved Ishøj. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Kristoffer Abell (th.) var en af dem, der var onde ved Ishøj. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Helt anden kamp i Ishøj

Efter kampen var holdets træner, Peter Lyø, naturligvis tilfreds.

- Man har aldrig helt styr på det, men jeg synes, vi var stabile. Jeg synes vi lagde et godt smash-tryk med Sigurd Varming og Kristoffer Abell, sagde træneren med en ipad med statistik i hånden, som gav ham ret.

- Varming vinder jo 87 procent af sine angreb og Abell 72 procent, så det må siges at være godkendt.

Men selv om sejren så overbevisende ud, så slog træneren fast, at næste kamp i Ishøj bliver en helt anden opgave.

- Jeg sagde lige tillykke med sejren hurtigt til spillerne, og så var det videre til næste kamp. Ishøj var ramt af noget sygdom i dag, og de manglede nogle af deres bedste spillere. Samtidig er det et svært sted, vi skal spille næste gang i en mindre hal, og hvor stemningen er mere intens. Så det vil være et helt andet hold, vi møder, og jeg tror slet ikke, man vil kunne sammenligne med denne kamp, sagde Peter Lyø om en modstander, som Marienlyst både har slået stort på hjemmebane og tabt stort til på udebane tidligere på sæsonen.

Men Marienlyst kommer sandsynligvis også styrket til Ishøj til anden kamp i serien, fortalte Peter Lyø.

- Vi vidste, at vi ville have muligheden for at give tid til nogle af de unge i dag. Og en spiller som Anton Lydolf (født i 2000 red.) fik masser af tid i alle sæt i dag. Og det er noget, vi har fokus på. Samtidig håber vi at få vores eneste landsholdsspiller, Simon Bitsch, tilbage fra en hælskade til den kamp, sagde han.

Ud over næste kamp i kvartfinaleserien spilles også en eventuel afgørende kamp i Ishøj, da de to hold endte lige på point i grundspillet, men Ishøj med en sejr mere end fynboerne.

Sigurd Varming var ganske effektiv som afslutter i Marienslysts angreb. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Sigurd Varming var ganske effektiv som afslutter i Marienslysts angreb. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Godt fra land: Marienlyst bankede svækkede Ishøj i første kvartfinale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce