Godt GOG-udtryk: Den nye Niclas Kirkeløkke

Niclas Kirkeløkke igang med at gøre det onde ved Sønderjyske. Thorsten Fries i målet leverede ellers en god præstation, men hjemmeholdets forsvar kunne bare ikke holde landsholdsbacken. Foto: Timo Battefeld

Godt GOG-udtryk: Den nye Niclas Kirkeløkke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med en sikker sejr hos Sønderjyske fastholder GOG sin gunstige position i toppen af grundspillet før et formentlig langt vanskeligere opgør mod TTH Holstebro på torsdag. Men hvem kan mon stoppe en Kirkeløkke med udtryk?

Håndbold: Manden med det bredeste smil efter GOG's sejr på 30-26 hos Sønderjyske i Skansen i Sønderborg tilhørte landsholdsbacken Niclas Kirkeløkke. Ingen tvivl om det.

Med ni scoringer blev Niclas Kirkeløkke topscorer for GOG, og ved flere af scoringerne nærmest løb Kirkeløkke hjemmeholdets forsvar ned.

Der er kommet en ny aggressivitet i landsholdsbackens håndbold. Og en ny udstråling.

De enkelte perioder, hvor GOG var lidt presset i opgøret mod Sønderjyske, tog Niclas Kirkeløkke ansvar. I øvrigt sammen med Lasse Møller, der scorede fem gange. De to individualister er enmandshære i sig selv. Læg dertil Frederik Clausen - fire mål - som også viste markante kvaliteter.

Midt i snakken om de mange profiler, der forlader GOG til sommer, er det vigtigt at notere sig, at netop Kirkeløkke, Møller og Clausen fortsætter hos de gule. Sikke en stamme.

Og så er der "babyerne". Flere gange kaste cheftræner Nicolej Krickau de helt unge Frederik Bo Andersen, Emil Lærke, Mathias Gidsel og Emil Jakobsen på banen samtidig. Krickau stoler på "babyerne" og får samtidig givet sine profiler tiltrængte pauser til den afgørende slutspurt.

Sønderjyske-GOG 26-30 (12-15)
Ligaen, herrerKampens gang: 2-4, 4-6, 7-8, 8-10, 12-14, (12-15), 14-19, 17-20, 19-21, 20-25, 23-28, 26-30.

Mål: Sønderjyske: Aaron Mensing 9 (2), Mikkel Møller 5, Claus Kjeldgaard 4, Frederik Børm 2, Alexander Hansen 2, Christian Jensen 2, Chris Holm Jørgensen 1, Kasper Olsen 1. GOG: Niclas Kirkeløkke 9, Lasse Møller 5, Frederik Clausen 4, Frederik Bo Andersen 3, Magnus Jøndal 3, Henrik Jakobsen 2, Lasse Kronborg 2, Emil Lærke 1, Emil Jakobsen 1.

Bedste spiller: Sønderjyske: Aaron Mensing. GOG: Niclas Kirkeløkke.

Udvisninger: Sønderjyske: 1. GOG: 5.

Dommere: Lars Hansen og Klaus Andersen - dømte GOG's vej i situationer.

Tilskuere: 2097.

GOG's næste kamp: Torsdag den 8. marts, kl. 20.30: GOG-TTH Holstebro.

Bemærkninger: Så er der fem runder tilbage af grundspillet.
Unge Frederik Bo Andersen spillede hele kampen på GOG's højre fløj i Mark Strandgaards fravær og scorede tre mål. Foto: Timo Battefeld
Unge Frederik Bo Andersen spillede hele kampen på GOG's højre fløj i Mark Strandgaards fravær og scorede tre mål. Foto: Timo Battefeld

Skulderen er hvor den skal være

Men tilbage til den nye Niclas Kirkeløkke. Han smilede fortsat, da Sport Fyn fik fat i ham.

- Det virker som om, der er kommet en ny aggressivitet hos dig?

- Ja, det er jeg også meget bevidst om. Jeg har snakket med forskellige om mit udtryk - og om at vise, at jeg er der for holdet. Det er ikke fordi, jeg ikke har villet spille før, men jeg er jo en noget introvert - indadvendt - type, som ikke har vist tingene så meget. Som for eksempel glæden ved at spille håndbold.

- Du har arbejdet bevidst med dit udtryk. Hvem har været inde over der?

- Det er flere forskellige. Min træner og andre.

Og den skulder, som i lang tid har plaget Niclas Kirkeløkke. Også mentalt.

- Den er, som den skal være, lød det med fast stemme fra landsholdsbacken.

Om kampen konstaterede Niclas Kirkeløkke:

- Vi fik løst Sønderjyske godt. Sønderjyderne ville gerne komme lidt frem på os - de så, det lykkedes for TTH i pokalfinalen. Men vi har mange hurtige spillere, så det er svært at dække op mod os. Det er svært at holde os, når vi kommer med fuld fart. Vi kan selv afgøre, om vi skal have to point med til slutspillet. Og så må vi se, om Skjern dummer sig og vi kan udnytte det.

GOG har på andenpladsen i grundspillet et point op til Skjern og fire point ned til BSV på tredjepladsen.

GOG med mur på. Og her gik det ikke galt som i kampen mod KIF Kolding København, hvor veteranen Bo Spellerberg snød den gule mur. Foto: Timo Battefeld
GOG med mur på. Og her gik det ikke galt som i kampen mod KIF Kolding København, hvor veteranen Bo Spellerberg snød den gule mur. Foto: Timo Battefeld

GOG vil hævne finalenederlag

Sønderjyske skuffede. Holdet begik mange tekniske fejl. Men sønderjyderne er også plaget af skader. Aaron Mensing kom til fadet med ni scoringer men skulle også bruge rigtig mange forsøg på at nette de ni gange. Og så er Mensing ikke nogen stor holdspiller - ikke nogen stor fordeler af spillet.

- Vi er tilfredse med at kunne tage til Sønderborg og hente to point og spille en rimelig kontrolleret kamp, konkluderer assistenttræner Mathias Albrektsen, der sætter følgende ord på Niclas Kirkeløkke:

- Efter Niclas kom hjem fra EM, har han været i et rigtig godt mode, hvor han har været meget aggressiv. Hans skulder fungerer rigtig godt, og det betyder også, at han vel er på topniveau nu.

Albrektsen er klar over, at GOG kan vente hårdere modstand i torsdagens opgør i Gudme mod TTH Holstebro men siger:

- Vi har noget, vi meget gerne vil vise efter nederlaget til TTH i pokalfinalen.

Godt GOG-udtryk: Den nye Niclas Kirkeløkke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce