OGF/Atletik gør sig markant bemærket ved VM i racerunning på Frederiksberg Stadion.

Racerunning: Fynske para-atleter fra OGF/Atletik gør sig markant bemærket ved VM i racerunning, der afvikles på Frederiksberg Stadion. 

Fredag lagde Rie Lynge Rasmussen ud med at vinde sølv på 400 meter i tiden 1.51,58 minutter, og Lynge Rasmussen gjorde dagens arbejde færdigt på 1500 meteren, hvor hun ikke blot tog guldet men slog verdensrekorden med mere end 30 sekunder, så rekorden nu lyder på 7.33,46 minutter.

Racerunning

Racerunning er en para-sport - en handicap-sport.Deltagerne løber de klassiske atletikdistancer men er støttet af en trehjulet løbecykel, så selv personer med svær funktionsnedsættelse i eksempelvis balance kan deltage.

Racerunneren giver selv de sværest spastisk lammede en følelse af at bevæge sig frit, og racerunneren er en meget effektiv rekvisit til at forbedre kondition, styrke og smidighed samt til stimulering af nervesystem og stofskifte.

Racerunning er en dansk opfindelse, og der afholdes VM hvert fjerde år.

På 400 meteren snuppede Lasse Kromann guldet i 1.25,09 minutter, mens Mads Blach Madsen fik bronze i 1.38,52 minutter.

1500 meter for herrer var et løb, hvor de to handicapklasser, RR3 og RR2 var blandet, og det blev et dramatisk løb, hvor RR3-løberen fra Brasilien, Ferreira, stak af i et enormt tempo fulgt af skotske, Gavin Drydale, og med Lasse Kromann efter sig. Frerreira blev på opløbsstrækningen overhalet af Drydale, der vandt i ny verdensrekordtid. De tos opgør trak Lasse Kromann med frem, så han sluttede med guld i RR2 knap et sekund fra fynboens verdensrekord. Mads Blach Madsen havde valgte at placere sig midt i feltet, hvor han løb sit eget løb, og hans sølvmedalje var aldrig i fare.

Mads Blach Madsen, Rie Lynge Rasmussen og Lasse Kromann kom torsdag alle videre fra deres indledende heat på 800 meteren. I kvindernes finale hentede Rie Lynge Rasmussen guld i et dramatisk løb. Hun sluttede egentlig toer, men den portugisiske vinder havde skiftet bane for tidligt og blev diskvalificeret. Hos herrerne hentede Lasse Kromann guld og Mads Blach Madsen bronze.

  • Af: