Glimt af OL-form mod Norge


Glimt af OL-form mod Norge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

danmark norge 30-27 landskamp, kvinder

HÅNDBOLD: Danmark bestod onsdagens vanskelige OL-test, da Norge blev besejret med 30-27 i finalen i Scandinavian Open. 3850 tilskuere i Gigantium i Aalborg så en storspillende Karin Mortensen i målet og ikke mindst en imponerende indsats af lynhurtige Henriette Mikkelsen, der var rykket over på højrefløjen i fraværet af skadede Josephine Touray. Mikkelsen scorede stort set på alt og blev topscorer med ni mål.

Norge er ikke kvalificeret til OL, og efter en lige start på kampen virkede det da også som om, at de danske spillere var i en tand bedre form, da de satte Norge på plads i anden halvleg af kampen.

Trods sejren var der dog stadig alt for mange tekniske fejl i det danske spil, ligesom der manglede skarphed i afslutningerne.

Kristine Andersen, der gjorde et vellykket comeback tirsdag mod Spanien, sad som ventet over i aftenens kamp og vil i aften i Randers blive testet en sidste gang, inden hun kan få grønt lys til OL af landstræner Jan Pytlick.

Også Trine Jensen og Josephine Touray måtte stå over. Josephine Touray på grund af den flænge i læben, hun pådrog sig tirsdag, og Trine Jensen på grund af en forstuvet ankel. Mens Touray nok skal nå at blive OL-klar, så ser det også lovende ud med hensyn til Trine Jensen, der dog heller ikke kommer i kamp i aften mod Norge.

Det var tydeligt fra kampens start, at det ville blive en noget mere jævnbyrdig affære, end tirsdagens kamp mod Spanien.

Danmark fik ellers en god start og var foran 6-3, da Norge tog en time-out. Nordmændene gik frem i et 5-1-forsvar, og det behagede ikke det danske angrebsspil, der blev mere og mere forkrampet. Der blev begået alt for mange tekniske fejl, og kun takket være nogle gode kontraløb og et par straffekastscoringer kom Danmark på måltavlen. Der blev dog brændt alt for mange oplagte chancer.

Forsvarsmæssigt kørte det heller ikke rigtig godt. De norske spillere kom alt for let til gennembrud på midten, og det behagede da heller ikke Jan Pytlick, der råbte højt fra sidelinjen.

Gode målmænd

Efter 22 minutter havde Norge fået udlignet til 10-10, og kun takket være en flot indsats af Karin Mortensen i det danske mål, holdt Danmark ved. I den anden ende gjorde Aalborg DH-keeper Katrine Lunde det også rigtig godt.

Danmark var foran med 14-13 ved pausen, og den føring blev hurtigt udbygget med en god dansk fight i anden halvleg.

Karin Mortensen fortsatte det gode spil i målet, og Henriette Mikkelsen var en sikker afslutter i den anden ende. Så sikker, at hun også fik lov at score på straffekast, efter at både Fruelund og Lotte Kiærskou havde brændt. Da hun skulle gentage forsøget lidt efter, rendte hun dog ind i en af aftenens få afbrændere.

Den danske sejr var overbevisende, men Norge fik alligevel lov til at hente en ellers sikker dansk føring i slutningen af kampen.

I aften er der mulighed for revanche til Norge, når holdene mødes igen i Randers.

Glimt af OL-form mod Norge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce