Glæsner flænsede dansk rekord

Foto: Polfoto

Glæsner flænsede dansk rekord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Egentlig var det bare et opvarmningsløb til hans favoritdisciplin, 1500-meter fri. Men en veloplagt Mads Glæsner sparede bestemt ikke på kræfterne, da han svømmede sit indledende heat i 400-meter fri i det bobleindpakkede National Aquatics Center i Beijing.

Og den unge svømmer blev da også belønnet for anstrengelserne med en fantastisk dansk rekord og nordisk rekord. 3.45,38 minutter lød tiden på, og det er tre sekunder hurtigere end hans hidtidige bedste resultat på distancen. Faktisk var det lige før, at Allerød-svømmeren nåede i finalen - han var kun et halvt sekund fra ottendebedste tid, men endte som en samlet nummer 12 af de 37 tilmeldte.

- Jeg følte mig godt svømmende i opvarmningen, men jeg havde slet ikke regnet med det her. Og det var da underligt at se de navne, der dukkede op på resultattavlen efter mit navn, sagde Glæsner med henvisning til blandt andet den italienske europarekordholder Massimiliano Rosolino.

Tro på flere rekorder
Fantomtiden får Glæsner til at tro på endnu en dansk rekord på 1500-meteren, der afvikles fredag.

- Jeg føler selv, at jeg kan kappe mindst fem sekunder af den rekord. Specielt efter det her, det lover virkelig godt, sagde Glæsner.

Mens Glæsner toppede, floppede holdkammeraten Jon Rud til gengæld. Rud var tilmeldt til OL i tiden 3.49,96 sekunder, men svømmede mere end syv sekunder langsommere.

- Det er uacceptabelt. Jeg kunne slet ikke få det til at fungere, og jeg svømmede mere mod vandet, end jeg svømmede med det. Hvis det her var mit sidste heat ved OL, ville jeg tage meget skuffet herfra, men heldigvis skal jeg også svømme en 200-meter, og der må jeg tage revanche, sagde en skuffet Rud efter indsatsen.

Ottesen i semifinalen
Hos kvinderne lykkedes det ikke for Jeanette Ottesen at sætte dansk rekord på 100-meter butterfly. Hun var dog kun 17 hundreddele fra med tiden 58,44 sekunder, og det rakte trods alt til en plads i semifinalen som den 15. bedste.

- Jeg følte mig en smule stiv på de første 50 meter, men så gik det meget bedre på de sidste 50. Sådan er det nogle gange i det første heat ved et stort stævne, men nu regner jeg med, at jeg er i gang. Og jeg tror stadig på, at jeg kan svømme under 58 sekunder i semifinalen. Det rækker på en god dag til en finale, sagde Ottesen.

Den anden danske deltager i samme disciplin, Micha Østergaard, svømmede sin næstbedste tid nogensinde i 59,10 sekunder, hvilket var tredive hundreddele langsommere end sin personlige rekord. Det skyldes til dels nervøsitet.

- Da jeg stod på skamlen og skulle tage mine briller på, rystede jeg. Og når man ikke er helt rolig og afslappet, går det selvfølgelig ud over tiden. Men nu er jeg i gang og har fået min OL-debut, og det er det vigtigste, sagde Østergaard, der satser mest på den dobbelte distance i butterfly.
Citat
- Jeg følte mig godt svømmende i opvarmningen, men jeg havde slet ikke regnet med det her. Og det var da underligt at se de navne, der dukkede op på resultattavlen efter mit navn

Glæsner flænsede dansk rekord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce