Glæde i GOG: Landsholdsback på vej tilbage på banen

Med denne attitude vil rigtig mange håndboldelskere gerne se GOG's og landsholdets højre back, Niclas Kirkeløkke, tilbage på banen. Foto:Henning Bagger

Glæde i GOG: Landsholdsback på vej tilbage på banen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er gået rigtig godt med genoptræningen af Niclas Kirkeløkkes venstre knæ, efter at han rev det bagerste korsbånd over i en kamp hos BSV i december.

Håndbold: Lørdag den 15. december blev en sort dag for GOG's højre back, Niclas Kirkeløkke.

En Kirkeløkke i storform var destineret til at fortsætte et fremragende grundspil i ligaen, og backen stod over for et VM på hjemmebane, som meget vel kunne være blevet han store gennembrud i den rød-hvide landsholdsdragt.

Men alt det blev der slukket for den 15. december i en kamp mod BSV i Silkeborg, hvor Niclas Kirkeløkke rev det bagerste korsbånd i sit venstre knæ over i et fald.

I stedet har menuen nu i godt tre måneder stået på koncentreret genoptræning for den 24-årige, hårdtskydende skarpretter.

Men nu lysner situationen for Niclas Kirkeløkke. Genoptræningen er gået rigtig godt, og nu melder cheftræner Nicolej Krickau ud, at han forventer, at Kirkeløkke meget snart vender tilbage til kampbanen.

Krickau håber således, at hans back kan få nogle minutter på banen i en kamp inden ligaens slutspil begynder. Det vil reelt sige, at man kan forvente at se Niclas Kirkeløkke i aktion i GOG's sidste kamp i EHF Cuppens gruppespil søndag den 31. marts hos spanske Granollers og/eller i GOG's sidste kamp i ligaens grundspil hjemme mod Ribe/Esbjerg HH lørdag den 6. april.

- Niclas er så småt begyndt at træner med, og det går godt. Men et er selvfølgelig, at det går godt med fysikken - der skal jo også bygges noget kampform tilbage på Niclas. Det er derfor, vi håber, at han kan få noget kamptræning inden slutspillet. Der er ingen tvivl om, at Niclas vil have stor betydning for vore chancer i et slutspil, konstaterer Nicolej Krickau.

Efter denne sæson skifter Niclas Kirkeløkke til en karriere i Bundesligaen - hos Rhein-Neckar Löwen.

Tilbage til alvoren
GOG har ikke været i skarp aktion på topplan siden 9. marts, hvor det blev til et smerteligt nederlag 27-30 på hjemmebane til Skanderborg Håndbold. Nederlaget koster sandsynligvis GOG førstepladsen i grundspillet. Med to runder tilbage er GOG et point efter de formstærke pokalmestre fra Aalborg.GOG spillede dog i torsdags en pokalkamp mod Svendborg Håndbold fra toppen af 3. division og vandt 38-22.

Lørdag bliver det så rigtig alvor igen for GOG'erne. I EHF Cuppens gruppespil møder de i Gudme polske Pulawy, som fynboerne vandt over i Lublin med 31-28. Med en ny sejr vil GOG holde liv i en kontant mulighed for at avancere til EHF Cuppens kvartfinalerunde.

Tirsdag aften spiller GOG så sit næstsidste opgør i ligaens grundspil - i Helsingør mod Nordsjælland Håndbold. Et enkelt point i den kamp vil sikre GOG en andenplads i grundspillet og dermed to point med til slutspillet.

Som grundspillet ser ud pt. kommer GOG i pulje 2 i slutspillet med følgende modstandere: BSV, Skjern Håndbold og Århus Håndbold. Men de to sidste runder af grundspillet kan ændre på det scenarie.
Tydeligvis uden megen søvn og stadig chokeret: Så hårdt var det for Niclas Kirkeløkke dagen efter, han havde fået den onde besked om sit overrevne korsbånd.  Foto: Vibeke Volder
Tydeligvis uden megen søvn og stadig chokeret: Så hårdt var det for Niclas Kirkeløkke dagen efter, han havde fået den onde besked om sit overrevne korsbånd. Foto: Vibeke Volder

Her er status

GOG har i det hele taget kæmpet med rigtig mange skader i anden halvdel af grundspillet

Alligevel ligger fynboerne på en andenplads i grundspillet med et point op til Aalborg Håndbold og ret sikre på at få maksimale to point med til slutspillet. Et enkelt point hos Nordsjælland Håndbold på tirsdag vil således sikre GOG mindst en andenplads i grundspillet.

Samtidig har GOG gode chancer for at avancere til EHF Cuppens kvartfinalerunde. Muligheden for sådan et avancement kræver dog i første omgang en sejr på lørdag hjemme over polske Pulawy - efterfulgt af yderligere to point i sidste gruppekamp hos Granollers.

- I lyset af vore skader er denne forårs-kamppause, vi nu har haft, for en gang skyld kommet belejligt, fastslår Nicolej Krickau. Ud over Niclas Kirkeløkke ser skadestatus således ud:

Stregspiller Oscar Bergendahl: Kæmper fortsat med en skulderskade, som han langsomt er på vej tilbage fra. Bergendahl forventes dog fortsat først rigtig at komme i aktion i slutspillet.

Stregspiller Lars Hald: Har med sit problematiske knæ haft rigtig godt af pausen efter megen spilletid i Bergendahls fravær.

Fløj Frederik Bo Andersen: Så småt på vej tilbage efter sine knæproblemer. Han har været savnet - ikke mindst med sin stærke defensiv.

Lasse Møller: I kamppausen har man arbejdet med at få Lasse Møller tættere på efterårets fremragende niveau, som blev sat markant tilbage efter en knæskade i en kamp i Lemvig i oktober.

Målmand Ole Erevik: Har i pausen fået styr på de rygproblemer, som han kæmpede med i det tabte opgør mod Skanderborg Håndbold.

Back Frederik Clausen: Har været i behandling for et springerknæ.

Playmaker Lasse Kronborg: Er med cheftræner Nicolej Krickaus ord "ude af ligningen". Kronborg har fået konstateret en markant diskusprolaps, og som Krickau tilføjer: "Det er vigtigt, at Kronborg ikke ender som håndboldinvalid". Lasse Kronborgs nuværende kontrakt med GOG rækker til og med næste sæson.

Glæde i GOG: Landsholdsback på vej tilbage på banen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce