Glad for uafgjort: Odense HC slap fra Silkeborg med et point

Nadia Offendal (her i et tidligere opgør mod Silkebor) var glad for det uafgjorte resultat kampen taget i betragtning. Arkivfoto: Lasse Hansen

Glad for uafgjort: Odense HC slap fra Silkeborg med et point

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense HC var meget tæt på at tabe den første ligakamp siden januar, da holdet spillede første slutspilskamp i Silkeborg. Silkeborg løb i store dele af kampen fra fynboerne, og hjemmeholdet var tæt på at tage sejren som undertippet.

Håndbold: Torsdag åbnede Odense HC slutspillet med et enkelt point mod Silkeborg-Voel i Silkeborg. Hjemmeholdet havde held til at stresse fynboerne og løbe fra dem i en kamp, som var tættere på en hjemmesejr end to point til Odense.

Kampen begyndte i et rasende tempo, og begge hold var hurtige til at løbe efter modstanderens scoringer. Efter bare 51 sekunder og nærmest før tilskuerne havde fundet pladserne, sagde måltavlen 2-1 til Silkeborg i en åbning, der kunne tyde på en målfest. Men så fik begge forsvar og begge målmænd fat, og frem til halvvejs i halvlegen nåede mandskaberne kun op på 5-5.

Silkeborg havde svært ved at passere Althea Reinhardt i Odense-målet med svage afslutninger fra distancen, og i den anden ende så fynboernes angreb noget rustne ud. Gang på gang blev bolden smidt væk eller i hænderne på Silkeborg-Voels aggressive forsvar.

Spørgsmålet var derfor, hvem der først fik gang i målskytterne, og det gjorde hjemmeholdet. Silkeborg råder over nogle af de bedste målmagere i ligaen, og da Stine Skogrand, Sofie Bæk Andersen og Jette Hansen fik fat, trak hjemmeholdet fra Odense HC, som flere gange blev fanget på hælene med hurtige midter.

Odense kom lidt bedre med til slut i halvlegen, men gæsternes syv mod seks var ofte for langsomme til at omstille sig til forsvar, og så kunne Silkeborg-Voel tage en føring på 13-11 med til pausen.

Tæt afslutning

Anden halvlegs begyndelse lignede førstes slutning. Når Odense brød igennem og fik scoret mod Silkeborgs høje forsvar, fik Silkeborg ofte svaret igen på få sekunder, og før Odenses store forsvarsspillere stod klar til at tage imod de hurtige Silkeborg-folk. Derfor havde hjemmeholdet held til at holde en afstand på tre mål længe frem til 10 minutter igen, hvor Freja Cohrt brændte en fri kontra, hvorefter bolden få sekunder efter lå i Odenses mål i en sekvens, der opsummerede kampen godt. Og så så Odense-træner Jan Pytlick for alvor frustreret ud.

Men så var det som om noget faldt i hak for fynboerne, og på tre gode forsvarsaktioner og tre hurtige afslutninger var det forspring, som gæsterne havde arbejdet 40 minutter på at få lukket, væk på ingen tid. 26-26 og fem minutter tilbage.

I kampen slutfase var et tændt Silkeborg-forsvar gode til at frustrere Odense med højt pres og hårde tacklinger. hjemmeholdet fik flere gange presset gæsterne til svære afslutninger og fejlafleveringer, og med et minut tilbage var Odense stadig på 25 mål, mens Silkeborg havde muligheden i angreb med 26. Men Silkeborg spildte muligheden, og med 13 sekunder igen hoppede Freja Corht fra en spids vinkel, og på en indøvet detalje fandt hun Nadia Offendal i luften med et vip, og så var der udlignet. Sidste skud kom på et frikast til Silkeborg med to sekunder tilbage. Den gik i paraderne, og så endte det uden vinder 27-27.

Tilfreds med det ene

Efter kampen var der større glæde over det ene point Odense HC trods alt fik, end det holdet smed i slutspillet hos playmaker Nadia Offendal.

- Som kampen forløber, så er vi rigtig rigtig glade for det ene. Vi får ikke spillet kampen på vores præmisser, og de spiller jo i et helt vanvittigt højt tempo. Men lige nu er vi glade, sagde hun.

Når Odense kom på plads i forsvaret, så det solidt ud, men Silkeborg gav ikke fynboerne meget tid. Og Nadia Offendal måtte efter kampen tage hatten af for et hårdt kæmpende hjemmehold.

- Vi laver en masse fejl, men man kan ikke tage noget fra dem. De får gjort det, de er gode til og får skabt en kamp højt tempo med Sofie Bæk Andersen som primus motor, og det skal de selvfølgelig have ros for, sagde hun.

I gruppens andet opgør vandt FC Midtjylland over Viborg HK, og dermed kommer midtjyderne på siden af Odense. De to tophold har hver tre point, mens Silkeborg har et og Viborg ingen.

Glad for uafgjort: Odense HC slap fra Silkeborg med et point

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce