Generationsskiftet må vente

Foto: PolFoto

Generationsskiftet må vente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

1978 var et godt år for dansk herrehåndbold. Danmark opnåede en flot fjerdeplads ved VM på hjemmebane, og samtidig blev der rundt om på de danske hospitaler bragt en del små drengebørn til verden, som senere skulle vise sig at blive talentfulde håndboldspillere.

Den gyldne årgang markerede sig for første gang for alvor ved EM i Sverige i 2002, hvor det blev til en tredjeplads. Siden har 78'erne været grundstammen på det hold, der lige siden har befundet sig i toppen af international håndbold.

Men talenterne er også blevet ældre. De fleste har rundet pebersvendealderen i år, og gennemsnitsalderen på landsholdet har også sneget sig over 30 for første gang i mange år. Mange har stiftet familie og har efterhånden aftjent deres værnepligt i de rød-hvide farver. Et generationsskifte nærmer sig, men skal man tro udmeldingerne fra spillerne og deres træner Ulrik Wilbek, så kommer det ikke til at ske efter OL-turneringen i Beijing.

Holdet er fokuseret
- Jeg ville blive endog meget overrasket, hvis der var 5-6 spillere, der bagefter kom hen og fortalte mig, at de ikke længere var til rådighed. Vi snakker jo sammen hele tiden, og der er ingen, der i den forbindelse har givet udtryk for, at de var trætte af at spille på landsholdet, siger Ulrik Wilbek, som dog også slår fast, at holdet er så fokuseret på det, der skal ske i Beijing, at tiden efter OL ikke har fyldt ret meget i optakten til turneringen.

Blandt de mere oplagte emner til et landsholdsstop er landskamprekordholderen Lars Christiansen - i hvert fald hvis man ser på dåbsattesten. Men den 36-årige venstrefløj har hidtil afvist enhver snak om at stoppe på landsholdet. Også målvogter Peter Henriksen er efterhånden blevet 36, men selv om talentfulde afløsere står klar i form af klubkammeraten Niklas Landin og AaB's Jannik Green, er det måske en sæson eller to for tidligt at indlemme de to teenagere på landsholdet, og derfor er Henriksens position som andenmålmand efter Kasper Hvidt ikke umiddelbart truet.

Hælpe de nye på vej
Playmaker Joachim Boldsen gav sidste år i sin bog "Ærlig talt" udtryk for, at han ville stoppe landsholdskarrieren, hvis det skulle lykkes at klare OL-kvalifikationen. Men Boldsen er ikke længere så skråsikker.

- Selvfølgelig skal jeg da stoppe en eller anden dag, men jeg har ingen aktuelle planer om, at det skal være efter OL. Der er ingen tvivl om, at vi skal have et generationsskifte en dag, men det bedste var jo, hvis det kunne ske over en årrække. Jeg vil i hvert fald være sikker på, at forlade landsholdet på en måde, så man også hjælper de nye på vej, uden at de behøver at starte forfra, siger Boldsen.

Så vidt udmeldingerne inden OL. En anden sag er så realiteterne bagefter, og her kan udfaldet af den olympiske turnering meget vel komme til at spille ind - både på den ene og den anden måde.

Stoppe på toppen
- Der er ingen tvivl om, at det kommer til at betyde noget, om vi vinder eller klarer os dårligt. Det er bare svært at sige, hvordan. For hvis vi tager guld, vil der være nogen, der vil have lyst til at gå efter en trippel til VM i Kroatien og forsøge at vinde EM-, OL- og VM-guld inden for samme år. Men der kan også være dem, der vælger at stoppe på toppen med en OL-guldmedalje. Det er alt sammen svært at vide noget om, før turneringen er overstået og spillerne har haft tid til at tænke sig om, siger Ulrik Wilbek.
Citat
- Selvfølgelig skal jeg da stoppe en eller anden dag, men jeg har ingen aktuelle planer om, at det skal være efter OL. Der er ingen tvivl om, at vi skal have et generationsskifte en dag, men det bedste var jo, hvis det kunne ske over en årrække. Jeg vil i hvert fald være sikker på, at forlade landsholdet på en måde, så man også hjælper de nye på vej, uden at de behøver at starte forfra.

Generationsskiftet må vente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce