Garvet læremester i Gijón

Thomas Sørensen øsede i aftes af sin erfaring til den unge AB'er Stephan Andersen. Ebbe Sand var blevet hjemme i Gelschenkirschen, så Peter Madsen (billedet) manglede sin læremester.Foto: Jens Nørgaard Larsen

Garvet læremester i Gijón

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VENSKABSKAMP: Morten Olsen vil bruge Peter Madsen som Ebbe Sand

FODBOLD: Morten Olsen og hans internationale vikinge-ensemble landede i aftes på stadion El Molinons velplejede grønsvær efter at have svunget det chartrede DBU-fly ind over de forrevne klipper ud for Gijón.

Luften fra Biscayen var kold i hvert fald for de danske reportere, der vantro hørte om højere temperaturer i landet højt mod nord.

Real Sporting de Gijón er toer i den spanske anden liga, og derfor vil Raul & Co. trods alt være et fornemt besøg i morgen aften med danskerne som tyren efter den røde klud.

Tyrefægter-arenaen ligger blot et Thomas Sørensen-udkast fra El Molinon.

Med sine 27 år er Aston Villakeeperen ved at være en af de erfarne rotter på holdet, og han kan nu byde en ny ung konkurrent velkommen om bord.

22-årige Stephan Andersen står foran sin debut i det danske bur.

- Jeg har trænet med ham en enkelt gang, da han var på en uges prøveophold i Sunderland i sin tid. Det er fedt for ham at være med her og et godt klap på skulderen, fordi det nok ikke er sjovt for ham at være i AB for tiden, siger Thomas Sørensen.

- Han oplever jo, som jeg prøvede det i Sunderland, at spille til et 11-tal og så alligevel tabe hele tiden. Men den slags modgang lærer man meget af. Han får som en af de bedste på holdet naturligt en lederrolle, mener Sørensen.

Farlige Raúl

Sørensen selv møder for første gang det spanske landshold med alt, hvad det indebærer af stor spilkunst fra verdensentertainere.

- Raúl er en klog spiller, og han ser ikke ud af noget med sin statur og væremåde. Han er totalt nede på jorden og sikkert et roligt familiemenneske. Han er ikke den store primadonna, men man skal ikke give ham mange chancer, så scorer han. Vi kommer under større pres end mod tyrkerne, og det er jo meningen før en EM-slutrunde, tilføjer Sunderland-keeperen.

Den tidligere OB-målmand er med Aston Villa ved at nærme sig en UEFA Cup-plads.

- Vi er tre point fra en Champions League-plads, men holdene omkring os har meget bredere trupper end os. Det ville være helt vanvittigt, når man tænker på, at målet var at undgå nedrykning.

Olsens statements

Et par meter fra Sørensens korslagte fangarme doserede Morten Olsen med væsentlige statements.

- Peter Madsen skal spille den dybe angriber mod Spanien. Selv om han spiller lidt mere på fløjen i Bochum, passer han i vort system bedst dér.

- Kahlenberg er fremtidens mand på det danske landshold. Det er ingen vist i tvivl om.

- Vi skal nok indstille os på, at Spanien er bedre end os på onsdag. De har et kanonhold.

- Søren Colding spiller i Bochum mere fodbold end før i tiden, da han bare sparkede boldene langt. Om det skete efter ordre fra mine kolleger, skal jeg lade være usagt.

Således kunne man føle sig fristet til at spekulere på, hvilke landstrænere han havde i tankerne.

Det gider vi ikke. Af hensyn til god ro og orden.

Garvet læremester i Gijón

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce