Gammel gæld i Odense Bulldogs: Tæt på at blive reddet fra konkurs

Odense Bulldogs kæmper lige nu om sponsorkroner til at sikre den fortsatte drift af klubben og undgå en konkurs. Foto Birgitte Carol Heiberg

Gammel gæld i Odense Bulldogs: Tæt på at blive reddet fra konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Onsdag var fristen for at hente mindst én million kroner efter flere års gæld for at undgå konkurs. Sponsorkredsen skal udvides, og formanden håber på det bedste.

Ishockeyklubben Odense Bulldogs er langsomt på vej væk fra en truende konkurs, efter at der senest onsdag skulle rejses mindst én million kroner for at sikre den fortsatte drift.

- Det går fremad. Vi begynder at nærme os, og vi er tæt på, sagde Henrik Benjaminsen, formand for Odense Bulldogs, onsdag aften, som dog gerne vil se aftalerne på tryk eller pengene på bordet, inden han løfter armene.

Onsdag var på forhånd sat som sidste deadline for at sikre penge til klubbens fortsatte eksistens, for ellers lurer der ifølge formanden en konkurs.

- Alternativet ville være en konkurs. Vi kunne måske have spillet denne sæson færdig med en halv million kroner, men det er ikke holdbart at sige til dem, der ville give os en halv million, at vi vil spille sæsonen færdig og så har I tabt jeres penge. Det ville sponsorerne blive sure over, erkender Bulldogs-formanden.

Et akkumuleret underskud på omkring tre millioner kroner gennem de seneste fire år har været med til at bringe økonomien i knæ, og derfor har ejerskabet bag Odense Bulldogs de seneste dage haft travlt med at få sponsorerne til at forstå, at det er alvor, hvis landets tredje største by fortsat skal have et ishockeyhold til byens to is-haller. Derfor har man heller ikke lagt skjul på, at det er et redningsforsøg for at undgå en konkurs.

- Vi slæber rundt på meget gæld og vi har lånt nogle penge, vi afdrager på og betaler renter af, og hele denne sneboldseffekt har gjort, at vi har brugt meget tid på kreditorerne. Det har så gjort, at vores sælgere ikke har haft tid til at sælge sponsorater, som vi mangler, siger Henrik Benjaminsen.

Personaleuro har kostet

Ifølge formanden skyldes de seneste års underskud især to ting. Den ene var en koncert i 2014 på DOK5000, som kostede ishockeyklubben dyrt, fordi entreindtægterne ikke stod mål med udgifterne, og så har der været uro på personalefronten og i ejerkredsen, herunder fyringen af direktør Kristoffer Jørgensen. Også en salgschef sagde pludseligt op efter et halvt års ansættelse.

- Sidste års resultat var katastrofalt. Hvis vi ser på, hvad vores sponsorsalg har været ligger vi under det niveau, det var for to-tre år siden. Det er en del af den uro, der har været, og med udskiftningen af vores direktør har det skabt udfordringer. Med Allan Hoffmann har vi ramt den rette person som ny direktør, og når han får tiden til at koncentrere sig om at sælge sponsorater skal det nok blive godt, siger Henrik Benjaminsen.

Én million er ikke helt nok

Med én million kan der sikres en fortsat drift af Odense Bulldogs, men der er med formandens ord ikke tale om guld og grønne skove, og derfor er det overordnede mål den kommende tid også halvanden til to millioner kroner.

- Det er ikke-eksisterende sponsorater, vi går efter. Det er nye penge. På den lange bane skal vi have flere sponsorer end vi har nu. Vi har en loyal sponsorkreds, vi er sikre på også også er med os fremover, men vi har brug for nye penge, så vi kan hæve vores indtægter, siger Henrik Benjaminsen.

Torsdag ved han reelt, om det lykkedes at få pengene hjem til klubbens overlevelse.

Gammel gæld i Odense Bulldogs: Tæt på at blive reddet fra konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce