Gade skal redde singlernes ære


Gade skal redde singlernes ære

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mandag skulle de tre danske singler i kamp i badmintonturneringen ved OL i Beijing. Mandag aften var der kun én af dem tilbage i turneringen.
Både Kenneth Jonassen og Tine Rasmussen måtte sig sig slået af lavere rangerede modstandere, og dermed er Peter Gade med en let sejr over en algerisk modstander den eneste af de tre, der er tilbage i turneringen.

Tine Rasmussen var oppe imod det, der blot lignede en mindre sten på vejen mod en OL-medalje, men indonesiske Maria Kristin Yulianti viste sig at være en tand for dygtig, og Rasmussen tabte 21-18, 19-21, 14-21. Det var hun synligt skuffet over, da hun efter kampen skulle forsøge at forklare, hvad der gik galt.

- Jeg formåede bare ikke at spille mit spil. Jeg havde ikke dagen, og der var ikke mange ting, der lykkedes. Jeg spillede virkelig uskarpt, og følte ikke, at jeg havde noget flow. Jeg havde aldrig fornemmelsen af, at det kørte for mig, sagde danskeren, der er rangeret som nummer fire i verden, mens Yulianti er nummer 21 på verdensranglisten.

Kenneth Jonassen var til gengæld oppe mod en langt jævnbyrdigere modstander. Verdens nummer 10, sydkoreaneren Lee Hyunil, viste sig at være nøjagtigt så god, som femteseedede Jonassen forinden havde udnævnt ham til at være. Jonassen tabte da også 21-15, 14-21, 19-21.

Den 34-årige dansker spillede et fremragende første sæt, men skulle så spille i den svære medvind i hallen i andet, som han tabte. Tredje sæt var uhyggeligt jævnbyrdigt, men blev afgjort ved stillingen 19-20, hvor Jonassen tog en lille chance, som Hyunil straks udnyttede.

- Det blev lige nøjagtigt sådan en kamp, som jeg regnede med. Men jeg kan ikke være utilfreds med min egen præstation, for jeg spillede, som jeg skulle. I hele kampen lavede jeg måske tre løft, der var for korte, og det blev jeg straffet for. Så små var marginalerne åbenbart, sagde veteranen, der allerede har bebudet, at han spiller to turneringer mere i efteråret, inden han indstiller sin internationale karriere.

Nederlagene til Rasmussen og Jonassen gjorde ondt på Dansk Badminton Forbunds sportschef, Finn Trærup, der havde håbet på mere fra de to.

- Jeg er en smule skuffet, men også ærgerlig på begges vegne. Vi ved, hvor højt et niveau, Tine kan spille på, men hun får det desværre ikke ud. Kenneth Jonassens præstation er helt igennem god, men der var nogle muligheder for at vende kampen i tredje sæt, som han ikke fik udnyttet, lyder sportschefens vurdering.

Så var det op til Peter Gade at afværge en total dansk katastrofedag i den paddehatteformede badmintonhal, Beijing University of Technology Gymnasium. Opgaven var til gengæld også taknemmelig, for Nabil Lasmari fra Algeriet var ikke i nærheden af Gades niveau. På 23 minutter vandt danskeren let med 21-6, 21-4 og fik om ikke andet end fornemmelse for forholdene i den nybyggede hal med plads til 7.500 tilskuere.

De kommende dage vil vise, om Gade alene kan redde æren for de danske singler. Næste udfordring venter tirsdag klokken 12.40 dansk tid i form af japaneren Shoji Sato.
Citat
- Jeg formåede bare ikke at spille mit spil. Jeg havde ikke dagen, og der var ikke mange ting, der lykkedes. Jeg spillede virkelig uskarpt, og følte ikke, at jeg havde noget flow.

Gade skal redde singlernes ære

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce