Gudmundur Gudmundsson mener, at der minimum er brug for to klassespillere. Islændingen har skrevet en tre-årig kontrakt med GOG og fortsætter samtidig som islandsk landstræner
HÅNDBOLD: OL-sølvet med det islandske landshold har givet genlyd også uden for det lille ørige, og landstræner Gudmundur Gudmundsson valgte GOG Svendborg trods et stærkt tilbud fra den tyske Bundesligaklub Grosswallstadt.

- Jeg har stor respekt for dansk håndbold og har set mange kampe. Mange ting spiller ind, men for mig var det vigtigt, at jeg kunne se muligheden for at spille med i toppen, og den mulighed ser jeg i GOG. Men det kræver forstærkninger. Vi har brug for flere spillere, for der er altid en risiko for skader, sådan som man har set det i år med Snorri Gudjonsson og Kasper Nielsen, sagde den nye GOG-træner, da han i går ankom til Arena Fyn.

Mindst to klassespillere er kravet, og det er der en vis forståelse for hos sportschef Jacob Landtved.

- Vi har ikke lovet noget, men vi har også et ønske om at forstærke holdet. Økonomisk tror jeg, at vi har fundet et fornuftigt leje, for vi har brug for et par stykker mere for at nå op på den bredde, der skal til, siger han.

Lang trænerkarriere

Gudmundur Gudmundsson er 47 år og startede trænerkarrieren for snart 19 år siden. To år i tyske Bayer Dormagen banede vejen for det islandske landstrænerjob, som han bestred fra 2001 og frem til OL i Athen 2004. Derefter førte han Reykjavik-klubben Fram til det islandske mesterskab i 2006, inden han blev landstrænerassistent og i februar overtog ansvaret for nationalmandskabet fra Alfred Gislasson.

OL-successen, hvor Island vandt landets første håndbold-mesterskabsmedalje med OL-sølvet, blev fulgt op af en ny fireårig kontrakt med forbundet, men Gudmundur Gudmundsson har fortsat arbejdet som projektleder i en bank. Den finansielle krise på Island har dog ikke haft noget med karriereskiftet at gøre. Gudmundur Gudmundsson havde ganske simpelt lyst til at blive fuldtidstræner igen.

Stadig landstræner

Ved siden af jobbet som GOG-træner skal han fortsætte som islandsk landstræner, hvor han netop er begyndt på en ny fireårig periode. En lignende ordning har været stærkt problematisk for Ulf Schefvert, men når der er tale om samme køn på klub- og landshold, passer terminerne sammen og gør det anderledes løsbart.

- Det ser jeg intet problem i. Ligaen er ikke i gang samtidig, så der bliver ingen konflikt. Jeg har prøvet det før og er sikker på, at assistenttræneren kan tage over i de perioder, siger Gudmundur Gudmundsson.

Han beskrives som en taktisk dygtig træner, og hans håndboldfilosofi passer som fod i hose til det spil, GOG Svendborg har holdt sig på toppen med i to årtier.

- Håndbold begynder med en god defensiv og en god kontrafase. Angrebsmæssigt skal det gå hurtigt, og har jeg en masse taktiske idéer, siger Gudmundur Gudmundsson, der får store roser med på vejen af sin landsmand Asgeir Örn Hallgrimsson.

Familien flytter med

Den islandske landsholdsback sad udenfor med en skadet ankel i går, men derfor glimtede øjnene alligevel af glæde.

- Det betyder meget, at vi ved, hvem der skal træne os, og vi får en rigtig god træner, så jeg er super glad, siger islændingen, der er blevet taget med på råd af begge parter i processen.

Gudmundur Gudmundsson regner med at bosætte sig i Svendborg med sin kone og tre af sine fire børn. Han har tre sønner på 19, 16 og 12 år, samt en datter på et år. De tre yngste følger med til Danmark, mens den ældste søn skal blive på Island, hvor han går i skole.

GOG's nye islandske træner begynder i klubben, når den nye sæson indledes.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
GOG snupper Islands landstræner

GOG snupper Islands landstræner