GOG's enmandshær: Fra skurk til helt

Lasse Møller var en enmandshær på godt og ondt i opgøret mod Skanderborg Håndbold. Arkivfoto: Nils Svalebøg

GOG's enmandshær: Fra skurk til helt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med en scoring i sidste sekund til 28-27 fik Lasse Møller hevet to vigtige point hjem til GOG. Men hans brændte straffekast ved 25-25 kunne have sendt hjemmeholdet ud i mørket mod et af ligaens bundhold.

Håndbold: Vigtigheden af GOG's snævre - og realistisk set lidt heldige - sejr over Skanderborg Håndbold kan ikke overvurderes.

Med gevinsten på 28-27 har GOG på andenpladsen i grundspillet fortsat fire point ned til BSV på tredjepladsen.

GOG er med sejren sikker på at ende i top-otte i grundspillet og dermed få adgang til slutspillet, men ambitionerne rækker langt videre, nemlig til at fastholde den aktuelle andenplads, der giver to point med over til slutspillet. Tredjepladsen er nemlig kun vedhæftet et enkelt point til slutspillet.

Midt i dramaet gik GOG's unge back og nu også playmaker, Lasse Møller, fra skurke- til helterollen.

Ved 25-25 brændte Møller et straffekast på Skandersborgs Bertram Obling, der er kendt for at være rigtig god på netop straffekast. Efterfølgende kom gæsterne foran 27-26. Men ved 27-27 og med ni sekunder tilbage af opgøret - og efter en GOG-timeout - gik Lasse Møller på banen og kanonerede bolden i nettet til snæver hjemmesejr.

- Jeg hæfter mig ved Lasse Møllers store vilje til at gå ind og tage ansvar i afgørende situationer, lød det efter kampen fra GOG-cheftræner Nicolej Krickau.

GOG-Skanderborg Håndbold 28-27 (10-14)
Ligaen, herrerKampens gang: 1-0, 3-4, 5-7, 6-10, 6-13, (10-14), 13-17, 16-20, 19-23, 21-23, 25-25, 28-27.

Mål: GOG: Magnus Jøndal 6, Lasse Møller 5, Niclas Kirkeløkke 4, Lasse Kronborg 4 (1), Mark Strandgaard 3, Frederik Clausen 3, Frederik Bo Andersen 3. Skanderborg: Martin Larsen 8, Kristian Bonefeld 6, Morten Balling 6 (2), Jonas Samuelsson 4 (1), Frederik Ladefoged 2, Andreas Væver 1.

Bedste spiller: GOG: Lasse Møller. Skanderborg: Martin Larsen.

Udvisninger: GOG: 3. Skanderborg: 4.

Dommere: Mads Hansen og Martin Gjeding - præstation o.k.

Tilskuere: 1536.

GOG's næste kamp: Lørdag den 3. marts, kl. 16.10: Sønderjyske-GOG

Bemærkninger: Publikum - fra vantro til eufori.

Jeg tager imod ansvaret

- Sikke en kamp, var kommentaren fra hovedpersonen selv, Lasse Møller, da han var kommet ud af omklædningsrummet, og han tilføjede:

- Vi havde et problem med Skanderborgs kontraer, og så fik vi selv en masse kæmpechancer, som vi valgte at brænde. Vi skulle ikke have gjort deres målmand (Kristoffer Laursen red.) til verdens bedste. Det var skidt. Så blev det til en ond cirkel for os. I pausen brugte vi 10 sekunder på at snakke de første 30 minutter og resten på at se fremad. Der var to muligheder: At grave os ned og tabe eller vælge at stå sammen og komme fremad.

- Du brændte et straffekast ved 25-25 - og scorede efterfølgende sejrsmålet. Er det mentale overskud din force?

- Jeg havde det ikke dårligt med at skulle tage det straffekast (GOG havde allerede brændt to straffekast, red.). Når jeg så brændte, ja, så var det bare ærgerligt. Men det betyder ikke, at jeg ikke tør tage en ny chance. I timeouten var det aftalt, at Niclas Kirkeløkke skulle skyde - eller at jeg skulle komme bagom og så skyde. Sådan et ansvar tager jeg imod. Der er kun en vej. Frem.

Glæde over de to point

Begge Skanderborgs målmænd - Kristoffer Laursen og Bertram Obling - havde en stor dag i Gudme. Specielt i første halvleg tog Laursen modet helt ud af blandt andre Mark Strandgaard, Emil Jakobsen og Magnus Jøndal. Strandgaard kom dog tilbage med et par vigtige scoringer i slutningen af første halvleg, og Jøndal fik også lidt hul på bylden i anden halvleg. Med tre scoringer i rap fra højre fløj gjorde unge Frederik Bo Andersen opmærksom på sig selv i de sidste 30 minutter. Til gengæld mangler man fortsat at se et ekstra gear fra Niclas Kirkeløkke.

Cheftræner Nicolej Krickau er glad for de to point.

- Men Krickau, er det ikke skidt at være så tæt på et nederlag mod et hold, der ligger næstsidst i ligaen?

- På en dag, hvor Kristoffer Laursen står, som han gjorde mod os, er Skanderborg en vanskelig modstander for enhver. Mange ting lykkedes overordnet for os, men det er da ikke alle individuelle præstationer, jeg er tilfreds med.

Skanderborg måtte undvære profilerne Kasper Irming og Morten Kirk Olesen. Men i deres fravær voldte Martin Larsen, Morten Balling og Kristian Bonefeld GOG'erne store problemer.

Video: Se Lasse Møller score GOG's sejrsmål foran et hjemmepublikum i ekstase på fyens.dk/faa.dk

GOG's enmandshær: Fra skurk til helt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce