GOG vil udnytte tidlige julegaver

Stregspiller Torsten Laen kalder på bolden i det tabte topopgør mod Skjern Håndbold i Gudme, 28. november. Siden er alt gået fremad for GOG, og Laen har opskriften på sejr onsdag aften over Ribe-Esbjerg HH. Arkivfoto: Yilmaz Polat

GOG vil udnytte tidlige julegaver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

GOG har etableret sig i toppen af ligaen og går nu benhårdt efter at få to point med fra grundspillet til forårets slutspil. Onsdag aften jagter fynboerne revanche mod Ribe-Esbjerg HH.

Håndbold: Det er ikke en officiel, ny målsætning for GOG, men direktør Kasper Jørgensen slår fast: Som grundspillet har udviklet sig, går klubben på Sydfyn benhårdt efter at komme til forårets slutspil med maksimale to point. Det vil sige, at GOG skal slutte som nummer et eller to i grundspillet.

- Det er det, vi skal gå efter med den måde, det er blevet i toppen af rækken, konstaterer Kasper Jørgensen.

En stribe tidlige julegaver fra ligaens øvrige tophold i form af tab af point har således bragt GOG i en yderst gunstig position med to kampe tilbage inden den lange pause med jul og EM i Kroatien i januar - onsdag aften i Gudme mod Ribe-Esbjerg HH og ude mod Nordsjælland Håndbold på lørdag.

Før mødet med Ribe-Esbjerg ligger GOG nummer to, selv om fynboerne har en kamp i baghånden i forhold til de øvrige tophold. Topholdet Skjern Håndbold fejlede mandag aften, da vestjyderne måtte nøjes med uafgjort på Mors. Hvis GOG vinder onsdag aften, vil fynboerne kun være et enkelt point efter Skjern. Både BSV, TTH Holstebro og Aalborg Håndbold har vaklet, og med sejr over Ribe-Esbjerg, vil GOG komme seks point foran BSV og TTH på henholdsvis tredje- og fjerdepladsen og hele otte point foran Aalborg på femtepladsen.

- Topholdene indbyrdes sætter point til mod hinanden - vi har sat point til mod Skjern. Det vigtige er imidlertid, at vi holder vores sti ren mod holdene længere nede i rækken og ikke taber point der, som man har set de øvrige tophold gøre. I den forbindelse er vores to sidste kampe inden pausen meget vigtige, lyder det fra Kasper Jørgensen.

I sidste sæson kostede det dyrt for GOG at komme over i slutspillet uden point. Holdet leverede slutspillets måske bedste spil men missede alligevel semifinalerunden. Derfor er der stor fokus i klubben på at få et eller to vigtige point med videre fra grundspillet.

Kasper Jørgensen kalder de øvrige topholds tab af point til hold længere nede i rækken for et bevis på, at der ikke er nemme kampe i grundspillet. Men direktørens recept på at undgå at træde ved siden af mod de lavere rangerende hold er kontant. Han siger:

- Vi skal spille vort eget spil - koncentrere os udelukkende om vort eget spil - og ikke skele til, om modstanderen hedder Skjern, Ribe-Esbjerg eller Nordsjælland.

Fra grundspil til slutspil
De otte bedste klubber fra grundspillet går videre til forårets slutspil. Holdene i slutspillet placeres i to puljer a fire hold, hvor holdene møder hinanden hjemme og ude.

Nummer et og to i grundspillet får to point med over i slutspillet, nummer tre og fire et point, mens nummer fem til og med otte begynder slutspillet uden point.

Anden halvdel af grundspillet begynder i starten af februar - efter EM i Kroatien og efter pokalslutspillet Final4 i Holstebro i første weekend af februar. GOG er i øvrigt med i Final4.

Sidste runde af grundspillet afvikles 28. marts.

Karlsson skal holdes nede

GOG har kun tabt to kampe i grundspillet indtil nu - til Skjern på hjemmebanen i Gudme og netop til Ribe-Esbjerg i Ribe i sæsonens kun tredje ligaopgør, 17. september, hvor fynboerne tabte eftertrykkelige 23-33. I ingen andre kampe i denne sæson er der blevet scoret så mange mål mod GOG. De blev en mærkværdig kamp i Ribe, hvor GOG'erne var usædvanligt blege, og hvor alt lykkedes for hjemmeholdet.

Efter sejren over GOG har jyderne imidlertid haft det svært, og klubben ligger aktuelt fjerdesidst med kun 11 point. I slutningen af november afsluttede Ribe-Esbjerg samarbejdet med cheftræner Jan Leslie på baggrund af striben af dårlige resultater.

Stregspilleren Torsten Laen leverede en stor kamp, da GOG senest vandt over BSV i Silkeborg, og Laen har opskriften på revanche mod Ribe-Esbjerg. Han siger:

- Vi skal dæmme op for Lukas Karlsson, som er hjernen hos Ribe-Esbjerg - og som drev gæk med os i Ribe. Karlsson gør de andre gode, leverer finurligt indspil og skyder også selv godt. Samtidig har Ribe-Esbjerg et specielt, offensivt forsvar 6-0 med Søren Tau og Kasper Nielsen i midten. Dem skal vi kunne løbe forbi. Vi skal holde afstand til dem og ikke løbe ind i dem. Og så skal vi udnytte Ribe-Esbjergs udskiftninger forsvar-angreb - blandt andet af netop Kasper Nielsen. Vi er et fast tophold nu, og det er vigtigt, at vi gør det godt i de to sidste kampe før EM-pausen.

GOG-Ribe/Esbjerg HH, TV2 Sport, kl. 19.30

Sport Fyns Karsten L. Sørensen tweeter live fra Gudme fra kl. 19.20 på fyens.dk og faa.dk

GOG vil udnytte tidlige julegaver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce