GOG topper: Forbudt for børn i Aalborg

GOG's dansende, norske målvogter, Ole Erevik, leverede en stor første halvleg. I kampens sidste kvarter blev Erevik erstattet af Frank Mikkelsen. Foto: Ole Nielsen

GOG topper: Forbudt for børn i Aalborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med en sikker sejr på 33-23 over Århus Håndbold er GOG på førstepladsen i grundspillet. Nu er der lagt op til et drama mod Aalborg Håndbold 28. marts i grundspillets sidste runde.

Håndbold: GOG-spillerne rystede ikke på hænderne, da de lørdag skulle udnytte Skjern Håndbolds nederlag fredag aften hos Sønderjyske i Skansen ved Dybbøl Mølle.

I Gudme var de gule i fuld kontrol mod et halvtamt Århus Håndbold med sejr på 33-23. Jyderne var svækket af, at en skadet Sebastian Henneberg var ude, og da GOG-forsvaret - blandt andet med en særdeles tændt Torsten Laen - samtidig havde godt styr på andre profiler som Torben Petersen og Anders Kragh Martinuse, stod det hurtigt klart, at der ikke ville komme nok scoringer fra Erik Vejes tropper, og at GOG ville hente den vigtige sejr.

GOG har nu lagt sig på førstepladsen i grundspillet - et point foran Skjern Håndbold. To point hjemme på onsdag mod kriseramte HC Midtjylland, der ikke længere har et hold værdigt til ligaen, er sikre, og så er der lagt op til en intens finale, når GOG møder Aalborg Håndbold i det nordjyske i sidste runde.

Fynboerne kan selv "bestemme". Vinder de i Aalborg, ender de også som samlet vinder af grundspillet. Det vil blandt andet betyde adgang til Champions League i næste sæson samt hjemmebanefordel i slutspillet.

- Vi har det i egne hænder. Vi kan selv afgøre tingene i den finale, som en tilfreds GOG-cheftræner, Nicolej Krickau, konkluderede efter sejren over Århus Håndbold.

GOG-Århus Håndbold 33-23 (17-12)
Ligaen, herrerKampens gang: 5-1, 5-4, 9-7, 11-8, 14-10, (17-12), 19-12, 21-14, 23-15, 26-19, 30-23, 33-23.

Mål: GOG: Emil Jakobsen 6, Henrik Jakobsen 5, Niclas Kirkeløkke 4, Lasse Møller 4 (1), Magnus Jøndal 3, Mark Strandgaard 3, Frederik Clausen 3, Torsten Laen 2, Lasse Kronborg 2, Lars Hald 1. Århus Håndbold: Torben Petersen 5, Anders Kragh Martinusen 4, Tobias Møller 4 (1), Besard Hakaj 3, Robert Gunnarsson 3, Omar Ingi Magnuson 2 (2), Frederik Schilling Sørensen 1, Nikolaj Læsø 1.

Bedste spiller: GOG: Ole Erevik. Århus Håndbold: Anders Kragh Martinusen.

Udvisninger: GOG: 0. Århus Håndbold: 3.

Dommere: Henrik Mortensen og Jesper Kirkholm Madsen - præstation ok.

Tilskuere: 1718.

GOG's næste kamp: Onsdag den 21. marts, kl. 19.30: GOG-HC Midtjylland.

Bemærkninger: Ligastillingen er pludselig ekstra sjov læsning på Fyn.

To store profiler

De to største profiler hos GOG i kampen mod Århus Håndbold blev Ole Erevik, der i målet havde vigtige redninger, da jyderne i midten af første halvleg kom tættere på hjemmeholdet, og så (igen) den unge venstre fløj, Emil Jakobsen, som leverede en kontant slutspurt og endte som gul topscorer med seks mål.

Ole Erevik glædede sig i minutterne efter sejren over førstepladsen i ligaen, men nordmanden havde også en løftet pegefinger. Erevik sagde:

- Det hjælper ikke noget at være tophold efter 24 runder. Vi har to vigtige kampe tilbage i grundspillet og så har vi et slutspil, hvor der også kan ske ting. Jeg tør godt love en sejr over Midtjylland (som måske endog er på vej mod konkurs, red.), men man rejser altså ikke bare til Aalborg og henter to point uden videre. Det er der ingen, der skal tro. Måske spiller Aalborg selv med kniven for struben for at få point med til slutspillet. Men vi spiller godt håndbold for tiden - og har faktisk gjort det i hele sæsonen.

- Adgang til Champions League er vel et af de mål, du havde med at komme til GOG?

- Ja, jeg går efter at være med, hvor det er sjovt, og Champions League vil være stort for os spillere. Og ikke mindst for klubben.

Specielt tilfreds med forsvaret

GOG-holdet startede som en hvirvelvind. Kampen var lige sat i gang, da først Frederik Clausen lynscorede, Ole Erevik havde en stor redning og den norske fløj, Magnus Jøndal, fik scoret på kontra. Jøndal havde også lørdag et par missere men virker i fremgang.

Inden publikum rigtig havde fået varmet deres sæder, var hjemmeholdet foran med 5-1.

Lynstarten blev dog efterfulgt af en lidt rodet periode, der var præget af mange fejl. Men Nicolej Krickau fik justeret tingene i slutningen af halvlegen, og GOG var foran med fem ved pausen.

Men selv i den rodede periode midt i første halvleg sad man med fornemmelsen af, at det ikke kunne gå galt for de gule. Der var simpelthen ikke nok mål i gæsterne, der leverede for lidt fart i angrebet og igen og igen tabte mand mod mand-duellerne. Og så begik Århus Håndbold altså endnu flere fejl end GOG'erne.

De gule mistede lidt koncentrationen i afslutningerne i anden halvleg, hvor føringerne blev så store, at skriften på væggen var skrevet for Veje & Co.

Nicolej Krickau var speciel tilfreds med sit holds defensiv. Han sagde:

- Mange spillere leverede i forsvaret.

Og så er det spændende egentlig nu, om HC Midtjylland går konkurs før eller efter den planlagte kamp i Gudme på onsdag. Men uanset hvordan den sag ender, så er parolen klar for GOG:

Sejr i Aalborg 28 marts - og et stort delmål for sæsonen vil være nået.

GOG topper: Forbudt for børn i Aalborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce