GOG-talenter på spring i efterårskampagne

GOG Svendborgs Rasmus Nielsen scorede seks mål i hjemmekampen mod AaB Håndbold i Odense. Sydfynboerne vandt kampen 29-28.
Foto: Lars Skaaning

GOG-talenter på spring i efterårskampagne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den nye turneringsstruktur kan være godt for talentudviklingen, mener GOG's sportschef Jacob Landtved

HÅNDBOLD: Seks rappe scoringer fra den blot 19-årige højre fløj Rasmus Nielsen var i den grad med til at sikre GOG Svendborgs herrer en forrygende start på sæsonen med sejren over AaB, og selv om GOG Svendborg går en hård efterårskampagne i møde, så kan den nye turneringsstruktur være med til at sikre udviklingen af de danske talenter.

Efter grundspillet går de otte bedste hold videre til et slutspil, der afvikles i to puljer á fire hold. De to bedste i grundspillet tager to point med over, mens nummer tre og fire overfører et enkelt, og den model er GOG Svendborgs sportschef Jacob Landtved godt tilfreds med.

- Vi vil selvfølgelig helst ikke over med nul point, men for os, der skal spille mange kampe, er det en kæmpe fordel, og for håndbolden er det et godt initiativ, fordi man holder liv i alle hold. Det er ikke kun fire hold, der skal spille helt hen til maj, siger han.

- Vi har selvfølgelig nogle klare førstevalg i vores trup, men lige efter dem kommer nogle unge talenter, og talentudviklingsmæssigt er det rigtigt godt med den nye struktur. Vi får nu mulighed for at sætte dem ind i mere end nogle korte sekvenser og se det i et lidt større perspektiv, siger Jacob Landtved.

Hårdt start-program

Efter premieresejren over AaB drager GOG Svendborg i dag til Silkeborg for at møde Carsten Albrektsens farlige BSV-tropper og med efterfølgende opgør mod FCK og Viborg fulgt op af et stramt Champions League-program henover efteråret bliver der brug for alle mand i den sydfynske trup.

- Kampene mod AaB, BSV, Viborg og FCK er jo ikke kampe, man kan spare spillere i, men eventuelt kan man spekulere i det i slutfasen. Selv om man skulle komme videre uden point er det ikke umuligt at vinde slutspilspuljen, men jeg har svært ved at vurdere, om man kan gamble lidt, siger træner Ulf Schefvert, der ikke helt så begejstret for den nye struktur som GOG's sportschef.

- Hvis holdene er lige stærke, så bliver ligaen spændende, uanset om der er otte eller fire hold i slutspillet eller om man kun spiller alle mod alle ude og hjemme, siger han.

Og spændende tegner alt til, at den unge sæson bliver.

- Ligaen er mindst lige så stærk som sidste år, hvis ikke stærkere. Det har været et hårdt år med EM og OL, og det kan give nogle hold problemer, men jeg mener, at ligaen er blevet stærkere. Det er uhørt svært at pege på nogen egentlig favorit, og det er godt for udviklingen, at flere hold kommer til at spille med i toppen, siger Ulf Schefvert og plukker alligevel FCK, BSV, GOG, Aarhus, Skjern og AaB til favoritkurven inden dagens opgør i Silkeborghallerne.

Defensivt udgangspunkt

- BSV må være favoritter på grund af hjemmebanen. Det er et meget angrebsivrigt hold, der offensivt er rigtigt godt. Derfor handler det om for os at stå godt defensivt, for det vil åbne for nogle gode kontramuligheder. Når man spiller så offensivt, som de gør, så vil man altid åbne sig, analyserer Ulf Schefvert.

Han peger samtidig på målmandsposten som et af de steder, hvor GOG Svendborg kan have en fordel.

BSV har med svenske Anders Persson og slovenske Primoz Prost et nyt makkerpar, der stadig kan have brug for at blive spillet ind på holdet.

GOG Svendborg må stadig undvære de skadede Kasper Nielsen og Snorri Gudjonsson, mens der har været spørgsmålstegn ved Nicklas Landin og Kristian Meijers deltagelse på grund af mindre skader.

BSV er uden højrebacken Damjan Blecic.

TV 2 klokken 16.00

GOG-talenter på spring i efterårskampagne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce