GOG tabte slutspilsdrama i Kolding

Der blev gået lige lovlig hårdt til den, mente kampens dommere. Foto: Yilmaz Polat

GOG tabte slutspilsdrama i Kolding

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

GOG startede godt, men KIF kom tilbage efter pausen og vandt holdenes andet opgør i slutspillet. GOG må derfor vente lidt med at sikre sig en plads i semifinalen.

Håndbold: GOG måtte tage fra Kolding uden en semifinalebillet. KIF Kolding København vandt rivalopgøret 33-32 på et flot comeback i en kamp, som var spændende helt til det sidste.

KIF kom som forventet ud med syv mand i angrebet, men i kampens første minutter var GOG-forsvaret og Ole Erevik på kassen gode til at holde hjemmeholdet fra store chancer. Anden målscorer for GOG blev derfor Erevik selv, som kunne smide bolden en hele bane og i tomt mål til en fynsk føring på 2-1.

GOG koncentrerede de defensive kræfter omkring Bo Spellerberg, som i seneste opgør scorede 12 gange. Det gav ikke playmakeren meget plads, men åbnede for hjemmeholdets fløje, som scorede de fleste af KIF's mål i kampens åbning.

I den anden ende kom scoringerne især fra de fynske bagspillere, og især Niclas Kirkeløkke bombede bolde i nettet. Mod slutningen af halvlegen spillede KIF sig til fine chancer, men hjemmeholdet havde svært ved at passere Erevik, og så trak GOG fra.

Gæsterne fik skabt sig et hul på fire mål, som holdt til pausen. Bo Spellerberg blev sidste målscore med sin eneste scoring i de første 30 minutter. 17-13 til GOG efter en halv time.

KIF Kolding København - GOG 33 - 32 (13 - 17)
Slutspil, ligaen, herrerKampens gang: 2-3, 4-4, 7-8, 9-11, 10-14 (13-17) 17-19, 20-22, 23-25, 28-27, 33-32.

Mål: KIF: Sebastian Augustinussen 7, Jeppe Larsen 6, Bo Spellerberg 5 Jens Peschardt 4, Morten Bjørnshauge 4, Peter Øverby 4,, Philip Stenmalm 2, Cyril Vudes 1. GOG: Niclas Kirkeløkke 8, Frederik Clausen 4, Lasse Møller 4, Mark Strandgaard 4, Frederik Bo Andersen 3, Emil Jakobsen 2, Magnus Jøndal 2, Henrik Jakobsen 2, Torsten Laen 1, Gøran Johannessen 1, Ole Erevik 1.

Bedste spiller: KIF: Sebastian Augustinussen. GOG: Niclas Kirkeløkke.

Udvisninger: KIF: 3 GOG: 6

Dommere: Mads Hansen og Martin Gjeding.

GOG's næste kamp: 2. maj 20.30: GOG - Nordsjælland Håndbold
Der var drama lige til det sidste, men Bo Spellerberg og KIF fik lige præcis hevet en sejr hjem.Foto:Yilmaz Polat
Der var drama lige til det sidste, men Bo Spellerberg og KIF fik lige præcis hevet en sejr hjem.Foto:Yilmaz Polat

KIF kæmpede sig tilbage

KIF kom ud med fornyet energi fra pausen, og det angreb, som før har drillet GOG, begyndte at gøre ondt på fynboerne igen. Bo Spellerberg kunne igen score, og Søren Haagen i KIF-målet fik bedre styr på de fynske skytter.

Og langsomt lukkede hjemmeholdet hullet til gæsterne, som måtte slås sig igennem flere udvisninger. Efter 10 minutter kunne Bo Spellerberg på den baggrund bringe KIF foran for første gang, da han scorede på straffe.

GOG erstattede i løbet af halvlegen Ole Erevik i målet, efter han ellers havde stået en flot første. Men KIF havde fundet opskriften, og GOG kunne ikke ryste rivalerne af sig.

Og det skulle, som det altid er, blive tæt mellem GOG og KIF Kolding København. Med få minutter igen lå stillingen og balancerede omkring en uafgjort, der ville sende GOG i semifinalen. Men fynboerne satte sig selv i en vanskelig situation til sidst i kampen med to udvisninger i en enkelt forsvarssekvens.

Niclas Kirkeløkke og Lasse Møller sørgede dog for, at de to mand, GOG var i undertal, ikke blev fatale, men gæsterne kom heller ikke nærmere.

Derfor kunne KIF tage timeout med bolden og en føring på 33-32 med omkring et halvt minut tilbage, og så så det sort ud for fynboerne. Men en angrebsfejl gav GOG en sidste livline, og så skulle der fart på kontraen. Men den sidste aflevering blev svær for Mark Strandgaard at håndtere i hjørnet, og da han tabte bolden ud af banen med tre sekunder på uret, kunne hjemmepublikummet juble over en sejr.

KIF tog for tredje gang point mod GOG i sæsonens fjerde møde.
Foto:Yilmaz Polat
KIF tog for tredje gang point mod GOG i sæsonens fjerde møde. Foto:Yilmaz Polat

Fortrøstningsfuld træner

Efter kampen var cheftræner i GOG, Nicolej Krickau, naturligvis ærgerlig.

Det er vanskeligt, men jeg synes egentlig, at vi er gode mod deres syv mod seks, og vi er gode til at holde Bo (Spellerberg) langt væk. Men det giver noget plads til fløjene, og de får nogle chancer, som måske bliver for store. Og så får vi bare for mange udvisninger, sagde han.

GOG spillerne udstod tilsammen 12 strafminutter, men Nicolej Krickau mente ikke, at det var disciplinen, den var gal med.

- Nej, jeg synes, at nogle af dem kan diskuteres. Nogle er også fortjent, men vi kan ikke spille håndbold uden udvisninger.

Og træneren er stadig fortrøstningsfuld, selv om semifinalen ikke kom i hus i Kolding.

- Vi gik ind til slutspillet med en ide om, at vi skulle holde hjemmebanen. Og vi har stadig to hjemmekampe i hånden, så vi tror selvfølgelig på det, sagde han.

Henrik Jokabsen og GOG kunne ikke forsvare føringen fra første halvleg.
Foto:Yilmaz Polat
Henrik Jokabsen og GOG kunne ikke forsvare føringen fra første halvleg. Foto:Yilmaz Polat

GOG tabte slutspilsdrama i Kolding

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce