GOG-start efter pausen: Tillid - men yoyo-løbetesten venter

GOG-truppen glæder sig over at toppe grundspillet men vil blive udfordret allerede 2. februar i Aalborg. Arkivfoto: Mads Dalegaard

GOG-start efter pausen: Tillid - men yoyo-løbetesten venter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

GOG-truppen mødtes torsdag efter ferien med jul/nytår og har påbegyndt forberedelserne til nogle spændende måneder med kampe i toppen af ligaen og europæiske udfordringer.

Håndbold: I tysk tophåndbold er det ikke usædvanligt, at spillerne bliver vejet hver dag - og må betale store bøder for eventuel overvægt.

- Nej, det har jeg ikke tænkt at indføre i GOG. I dansk håndbold arbejder vi mere med tillid. Hvis en af mine spillere vejer lidt for meget, så ved han det selv - og gør noget ved det, lyder det fra GOG-cheftræner Nicolej Krickau.

Torsdag var GOG-truppen samlet for første gang efter pausen med jul og nytår - og for første gang siden den vunden ligakamp over TTH Holstebro, 22. december.

Men det skete altså, uden at spillerne blev kastet op på vægten!

Men allerede på mandag vil det stå klart, hvor truppen står rent fysisk frem mod det omfattende og udfordrende program, der venter i de kommende måneder med både liga og europæiske udfordringer i EHF Cuppen. Den ubarmhjertige yoyo-løbetest vil således afsløre hver enkelt spillers konditionsmæssige forhold.

I den kommende tid vil der især være fokus på den fysiske træning, men den håndboldmæssige del vil hurtig blive lagt på. Allerede på tirsdag spiller GOG en træningskamp mod en anden ligaklub, Ribe-Esbjerg HH, i Midtfyns Fritidscenter i Ringe.

Klar igen
GOG-truppen var torsdag samlet for første gang efter jul/nytår.Tirsdag kl. 19.00 spiller GOG træningskamp mod Ribe-Esbjerg HH i Midtfyns Fritidscenter i Ringe.

Fra den 24. til 27. januar deltager GOG i en træningsturnering i nærheden af tyske Bielefeld med blandt andet hold fra Bundesligaen og den svenske liga. Det gælder blandt andet Melsungen, Lemgo og Hammarby.

GOG topper grundspillet med 29 point med Aalborg Håndbold på andenpladsen med 28 point og Århus Håndbold på tredjepladsen med 24 point. Det bliver lige på og hårdt for GOG, der i første ligakamp i 2019 møder netop Aalborg, lørdag den 2. februar, i det nordjyske.

Førstepladsen i grundspillet er både økonomisk attraktiv og betyder efter al sandsynlighed deltagelse i Champions League i næste sæson.

Alternativer skal skærpes

GOG topper grundspillet, men den topplacering er allerede på spil i første ligakamp i det nye år mod Aalborg Håndbold, lørdag den 2. februar. Nordjyderne er således kun et enkelt point efter GOG.

- Det er lidt specielt at skulle spille sådan en topkamp efter så lang en pause. Det bliver uforudsigeligt, for hvor står holdene efter en lang pause, og med hvilken kvalitet komme de efter en periode med hård fysisk træning op til forårets kampe?, konstaterer Nicolej Krickau.

I fraværet af sin langtidsskadede højreback, Niclas Kirkeløkke, er GOG imidlertid tvunget til hurtigt at gå til det håndboldfaglige - og lægge vægt på det håndboldfaglige.

- Jeg håber selvfølgelig, at vi når at se Niclas Kirkeløkke og Lasse Møller sammen på banen igen, inden sæsonen slutter, men det er klart, at vi skal have skarpslebet alternativerne i Kirkeløkkes fravær, fastslår Nicolej Krickau.

Det gælder blandt andet om samarbejdet mellem Jon Andersen og Mathias Gidsel samt samarbejdet mellem Lasse Møller og Emil Lærke.

Ellers har cheftrænere - "for en gangs skyld", som han udtrykket det - været glad for pausen. Den har nemlig givet mulighed for restitution til spillere som Lasse Møller, Lasse Kronborg og Lars Hald.

Fra 24. til 27. januar deltager GOG i en træningsturnering i nærheden af tyske Bielefeld.

God fidus til Danmark

Nicolej Krickau får debut som kommentator/ekspert under slutrunden for TV2 Sport, hvor han skal have fokus på gruppe A med blandt andet Frankrig og Tyskland og gruppe B med blandt andet Spanien og Island.

- Det er en udfordring, jeg glæder mig til, lyder det fra Krickau, der med overtagelsen af jobbet som cheftræner i GOG satte sin medieuddannelse på standby.

Krickau vil dog sideløbende fuldt passe sit job med at føre GOG-truppen gennem opstartsfasen til mødet med Aalborg Håndbold, 2. februar.

Om Danmarks chancer ved slutrunden, lyder det fra cheftræneren:

- Jeg har en god fidus til Danmark som vinder - og i hvert fald som deltager i semifinalerunden. Frankrig og Spanien er stærke konkurrenter.

GOG-start efter pausen: Tillid - men yoyo-løbetesten venter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce