GOG-spillere får central rolle i skæbnekampe

Sydfynsk kraft skal hjælpe Danmark til EM - fra venstre Maibritt Kviesgaard, GOG, Kamilla Kristensen, GOG, og Line Jørgensen, på vej til GOG.
Foto: tim k. jensen

GOG-spillere får central rolle i skæbnekampe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tyrkiet venter i to kampe om kvalifikation til EM i december - første skridt mod en genrejsning af dansk kvinde- håndbold

HÅNDBOLD: Når det danske landshold for kvinder i håndbold på søndag og den efterfølgende fredag spiller to skæbnekampe mod Tyrkiet om kvalifikation til EM i Makedonien til december, så bliver det med GOG-spillere i centrale rolle. Eller rettere: To GOG-spillere og en kommende spiller for GOG.

De tre spillere er den erfarne stregspiller Kamilla Kristensen, fløjen Maibritt Kviesgaard samt det helt unge stortalent Line Jørgensen, der er i GOG fra den kommende sæson på en tre-årig kontrakt. Hun kommer fra 1. divisionsklubben BK Ydun i København.

Det er landstræner Jan Pytlick, der overfor Fyens Stiftstidende karakteriserer de tre spillere som centrale i den trup på 18 spillere, som er med i Tyrkiet til den første kamp i Ankara på søndag (returkampen spilles i Århus).

Pytlick kalder 24-årige Kamilla Kristensen "en etableret, løbestærk spiller, der i sidste del af ligasæsonen viste meget stor styrke". Landstræneren betegner 22-årige Maibritt Kviesgaard "som indtil nu førstevalget i forhold til Aalborg DH-fløjen Kristina Bille". Og med hensyn til Line Jørgensen, der kun er 18 år og aldrig har spillet i ligaen, er Pytlick kontant med konklusionen "det største talent i dansk kvindehåndbold overhovedet - og en spiller, jeg ville bruge i kampene mod Tyrkiet, om hun så kun var 17 år".
damelandsholdet
damelandsholdet
Foto: tim k. jensen

Hovedpude-skift

Landsholdstruppen har siden søndag været samlet i Svendborg for at forberede sig til de to kvalifikationskampe, der er en vital del af projekt "genrejsning af det danske kvindelandshold". Centrum har været vandrerhjemmet, der i øvrigt får mange stjerner af både spillere og ledere. Det gælder ikke mindst for maden.

Maibritt Kviesgaard har dog en enkelt indvending mod forholdene. Som fløjen afslører overfor Fyens Stiftstidende efter tirsdagens pressemøde, så trippede Kviesgaard således på et tidspunkt lige hjem til sig selv for at hente sin egen hovedpude. Den var altså bedre end vandrerhjemmets.

Med gode nætters søvn kan Kviesgaard, der er relativ ny i landsholdssammenhæng, så have fuld fokus på de to kampe mod Tyrkiet. På bænken i solen i vandrerhjemmets baghave siger hun:

- Jeg glæder mig utrolig meget. Det er egentlig lidt underligt - den stabilitet, jeg ikke kunne finde i ligaen i den forløbne sæson, den har jeg fundet på landsholdet.

Om konkurrencen mellem Kristina Bille og hende selv på fløjen, siger Maibritt Kvies­gaard:

- Vi har et godt forhold og supplerer hinanden godt. Men selvfølgelig er der en kamp om at være førstevalget. Og selvfølgelig ønsker jeg at være førstevalget.
Den danske trup
18 spillere er med til Ankara og kampen mod Tyrkiet på søndag:

Karin Mortensen, SK Århus, Christina Pedersen, FCK, Bente Højmark Andersen, KIF Vejen, Maibritt Kviesgaard, GOG, Kristina Bille, Aalborg DH, Gitte Aaen, Viborg HK, Ann Grete Nørgaard, Randers HK, Kamilla Kristensen, GOG, Lene Lund Nielsen, Viborg HK, Marianne Bonde, Slagelse DT, Line Jørgensen, BK Ydun, Camilla Dalby, Randers HK, Berit Kristensen, Randers HK, Mette Sjøberg, FCK, Trine Troelsen, SK Århus, Louise Mortensen, Aalborg DH, Rikke Skov, Viborg HK, Christina Krogshede, Slagelse DT.

Den ansvarlige

- Jeg er klar over, at jeg med min erfaring har et ansvar. Og det er jeg også klar til at påtage mig.

Lyder det kontant i baghaven fra Kamilla Kristensen, der blandt andet har 36 landskampe og tre Champions League-titler med i bagagen. Lidt efter tilføjer hun:

- Jeg er ikke tvivl om, at vi på sigt med denne trup kan nå tidligere tiders højder inden for kvindehåndbolden. Der er et sammenhold i denne trup, som jeg ikke har oplevet tidligere. Vi vil dø for hinanden.

Som en fremtidig storspiller på landsholdet peger Kamilla Kristensen netop på unge Line Jørgensen, som hun altså også bliver ligakollega med i GOG i næste sæson.

Line Jørgensen tager selv virakken roligt. Som hun siger:

- Tyrkiet - dem skal vi altså kunne slå.

Lidt efter tilføjer hun:

- Det er fantastisk at være en del af landsholdstruppen, og jeg får god støtte af de mere erfarne kolleger.

GOG-spillere får central rolle i skæbnekampe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce