GOG-profil før slutspil: Lærepengene er betalt

Frederik Clausen varmer op på motionscyklen før tirsdagens træningspas i Gudme - det sidste inden onsdag aftens kamp i Helsingør. Foto: Karsten L. Sørensen

GOG-profil før slutspil: Lærepengene er betalt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det skal være slut med at være toer, konstaterer GOG-back Frederik Clausen - netop hjemkommet fra succesfuld landsholdsopgave - før fynboernes første kamp i slutspillet onsdag aften mod Nordsjælland Håndbold.

Håndbold: "En stærk indsats" og "en fremtidens mand".

Roserne har været markante til GOG's 22-årige venstre back, Frederik Clausen, for indsatsen ved den netop afviklede Golden League-træningsturnering, hvor landstræner Nikolaj Jacobsen havde givet en stribe unge spillere chancen for at vise sig frem. Blandt andre altså Frederik Clausen.

GOG havde også Lasse Møller og den mere etablerede Niclas Kirkeløkke med i truppen.

Frederik Clausen er kommet tilbage til Gudme med selvtillid. Noget, der tydeligvis strålede ud af backen ved opvarmningen til tirsdagens træning - det sidste pas inden GOG's første kamp i slutspillet onsdag aften i Helsingør mod Nordsjælland Håndbold.

- Det er altid fedt at være med landsholdet. Det er en stor oplevelse. Og jeg er glad for, at det blev til godt med spilletid, lyder det fra Frederik Clausen.

Clausen blev primært brugt i forsvaret, og det er også der, han ser sin fremtid på landsholdet.

- Det var nyt for mig at dække inde i treeren. Så det var lidt en udfordring, men jeg synes det gik okay. Nu satser jeg også på at bide mig mere fast i forsvaret i GOG - også inde i treeren, konstaterer Frederik Clausen.

Puljerne og kampene
Sådan ser de to puljer i herrernes slutspil ud:Pulje 1:

Skjern - 2 point

Aalborg - 1 point

Holstebro - 0 point

Århus - 0 point

Pulje 2:

GOG - 2 point

Bjerringbro-Silkeborg - 1 point

Kolding København - 0 point

Nordsjælland - 0 point

Onsdag aftens program:

18.30:

Århus-Skjern

TTH-Aalborg

19.30:

Nordsjælland-GOG

20.30:

KIF Kolding København-Bjerringbro/Silkeborg.

Det handler om parathed

GOG havde hele seks spillere med til Golden League. Ud over de tre danskere var det de tre nordmænd - Magnus Jøndal, Henrik Jakobsen og Gøran Johannessen. Langtidsskadede Johannessen kom dog ikke i aktion.

Landsholdsspillerne kom først til Gudme mandag og trænede lidt med. Tirsdagens træningspas var reelt det eneste, hvor hele truppen - med alle profiler - fik trænet sammen før opgøret mod Nordsjælland. Frederik Clausen siger:

- Det er ikke en optimal situation. Men vi har spillet sammen i lang tid nu, vi skal i gang med slutspillet, og det er en af de fede kampe. Vi kunne måske godt have brugt en træning mere, men i bund og grund handler det parathed og om at vise, "at man gerne vil det". Folk er jo hvor de skal være fysisk, så det handler mest om det taktiske.

GOG har ikke været i skarp aktion siden sidste kamp i grundspillet, hvor fynboerne tabte i Aalborg og dermed missede førstepladsen i grundspillet. Den tog Skjern sig i stedet af. På spørgsmålet, om truppen er kommet sig over nederlaget i det nordjyske, hvor kampen reelt blev tabt i de sidste 10 minutter - blandt andet på personlige fejl - svarer Frederik Clausen:

- Den kamp har vi lagt bag os. Vi spillede i store perioder en god kamp.

- Men i gik ned til sidst, som det er sket før. Manglede i ressourcer til de sidste minutter?

- Måske mere rutine. Vi er fortsat et ungt hold med unge spillere på bærende pladser i afgørende situationer. Og hellere have lavet fejlene i Aalborg end nu i slutspillet. Jeg synes snart, vi har betalt de lærepenge, vi skal, for at være helt skarpe.

Kontrol med to bagspillere

I modsætning til tidligere år har GOG maksimumpoint - to - med til puljespillet.

- Ja, det er en ny situation i år. Vi plejer at komme fra baghjul, men nu er det pludselig de andre, der har alt at spille for og intet at tabe. Men jeg tror ikke, det får betydning for indstillingen hos os. Vi er klar over, at vi skal op mod gode hold, som vi taber til, hvis vi ikke er der 100 procent, fastslår Frederik Clausen.

GOG vandt begge opgør i grundspillet mod Nordsjælland, men det var tæt i Gudme, og i det sjællandske var det helt lige ved pausen - 17-17.

- Det er nu, vi skal vise, hvad vi er lavet af, siger Frederik Clausen.

Backen fastslår, at fynboerne i Helsingør skal have kontrol med de to bagspillere, Nicolai Pedersen og Johan Meklenborg, der har lavet rigtig mange mål. Og han tilføjer:

- Ellers skal vi også have lukket ned for den vildskab og energi, Nordsjælland altid kommer med. Og så skal vi altså ind og vise, at vi er er hold, der er bedre mand for mand.

GOG-profil før slutspil: Lærepengene er betalt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce