GOG og Aalborg Håndbold mødtes i ligaen - i Gudme - 9. december. GOG vandt opgøret 30-26 og leverede en af sæsonens bedste kampe indtil nu. Også selv om Lasse Møller og målmand Ole Erevik var ude med skader. I fraværet af Erevik blev "TV-Frank" - Frank Mikkelsen - aftenens store helt mellem stængerne. Mikkelsen scorede endog tre mål, da GOG'erne splittede nordjydernes syv mod seks-spil fra hinanden.

GOG skal i øvrigt til Aalborg i sidste runde i grundspillet - 28. marts.

Mens GOG aktuelt ligger nummer to i grundspillet med 28 point, kæmper Aalborg på en femteplads med 20 point med næb og kløer for at få point med over i slutspillet. Nordjyderne skal samtidig holde fokus på Champions League, hvor de allerede tre dage efter Final4 møder Meshkov Brest på udebane. Det er en kamp, Aalborg er pisket til at vinde i bestræbelserne på at komme til knockout-fasen. Men som det lyder fra GOG-chef Nicolej Krickau:

- Et Final4 betyder mere for Aalborg end en plads i ottendedelsfinalen i Champions League. Nordjyderne vil med garanti have fuld fokus på pokalturneringen.

Et Aalborg-hold, der på det seneste har været ramt af sygdom og skader - blandt andet hos den tidligere GOG'er, Andreas Holst Jensen - har spillet to træningskampe op til Final4. Det er blevet til to sejre - 31-30 over Randers HH og 31-25 over Århus Håndbold.

Og så lige et spring til økonomisk kriseramte HC Midtjylland, der sælger ud af guldet i bestræbelserne på at undgå konkurs. Den norske landsholdsback, Eivind Tangen, skulle egentlig først være tiltrådt i Skjern Håndbold efter sommerferien, men han er nu på plads i Skjern omgående. Skidt nyt for GOG, som kæmper hårdt med netop vestjyderne om førstepladsen i grundspillet.

GOG's venstre fløj, norske Magnus Jøndal, er kommet lidt skuffet tilbage fra EM i Kroatien. Jøndal siger:

- Vi havde jo som mål at komme i top-fire, så en syvendeplads er en skuffelse. Det var specielt dyrt med vort nederlag til Frankrig. Jeg var heller ikke stabil nok, men jeg sluttede godt af i sidste kamp. Det er fint at komme tilbage til GOG, og det bliver rigtig sjovt at spille Final4. Jeg håber, vi kan finde tilbage til flowet fra før jul.

Nicolej Krickau var ved den sidste træning kontant i sin melding om Final 4 - efter den lange EM-pause:

- Vi siger nok det samme, som de tre andre hold: Efter seks-syv ugers kamppause aner vi rent fagligt ikke, hvordan det ser ud. Men jeg har en god fornemmelse. Vi har haft mindre tid sammen end nogle af de andre hold, men omvendt så kender de her drenge hinanden rigtig godt. Det er timingen og skarpheden i relationerne, der er under pres efter så lang tid uden kamp. Meget kan komme til af afhænge af fight og vilje, og der er jeg sikker på, at vi står godt.

Aalborg Håndbold er ligaens mest effektive på første-fase kontra, så GOG'erne skal løbe ordentligt hjem - og omsætte sit eget angrebsspil godt. Og så skal fynboerne have løst det forsvar 5-1, som nordjyderne givet vil ty til i perioder.

- Og så skal vor defensiv stå stærkt. Det er jo altid nøglen for os for også at få gang i vort løbespil, som Krickau konstaterer med tilføjelsen:

- Jeg opfatter det som en fifty-fifty kamp.

På det danske landshold var højrebacken Niclas Kirkeløkke med fra start i bronzekampen mod Frankrig og havde en scoring og assist - men faldt så ud og blev hurtigt bænket.

- Jeg er ærgerlig over, at jeg ikke kunne holde ved, lyder det fra Kirkeløkke, der dog er optimistisk med formen til Final4:

- Under landsholdssamlingen fik jeg skudt meget - og trænet meget med min skulder. Skulderen er stærkere, end da jeg tog af sted.

  • Af: