GOG-køb i flot gennembrud

Der var skam også danske tilskuere med Dannebrog og klaphat i hallen i Ankara. De havde det vist meget muntert, trods det danske nederlag på et enkelt mål.
Foto: Burhan Ozbilici/ap/polfoto

GOG-køb i flot gennembrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

18-årige Line Jørgensen bombede Danmark godt på vej mod EM, selv om holdet skuffende tabte smalt i heksekedel i Ankara

HÅNDBOLD: 18-årige Line Jørgensen, der fra den kommende sæson spiller i GOG, fik sit internationale gennembrud i går i den første af to EM-kvalifikationskampe mod Tyrkiet.

Med hele syv scoringer - heraf fem i 1. halvleg - en stribe lækre frispilninger samt et godkendt arbejde i forsvaret var den 18-årige spiller en væsentlig årsag til, at Danmark kun indkasserede et smalt nederlag på 24-25 i en sand heksekedel i Ankara. Danmark skal nu "blot" vinde med to mål i returkampen i Århus på fredag for at komme til EM i Makedonien til december.
Skuffelsen lyste ud af Danmarks bedste spiller, Line Jørgensen, da hun forlod banen efter et måls-nederlaget til Tyrkiet. - Vi var jo taget herned for at vinde, så jeg er bare irriteret lige nu, sagde Line Jørgensen.
Skuffelsen lyste ud af Danmarks bedste spiller, Line Jørgensen, da hun forlod banen efter et måls-nederlaget til Tyrkiet. - Vi var jo taget herned for at vinde, så jeg er bare irriteret lige nu, sagde Line Jørgensen.
Foto: Burhan Ozbilici/ap/polfoto

Oplæg til GOG-streg

Line Jørgensen er gået direkte fra en tilværelse i 1. division - hos københavnske BK Ydun - til sit landsholdsgennembrud. Det 18-årige stjernefrø har aldrig spillet ligahåndbold. Desto mere imponerende var derfor den ro, den selvsikkerhed og det overblik, hun viste i Ankara i går - på en scene, der var omkranset af cirka 2500 fanatisk råbende og skrigende tilskuere.

Line Jørgensen høvlede skuddene i mål fra kampens start fra sin placering som højre back. Tyrkernes målmand fik simpelthen aldrig læst den varierede venstrehåndshammer. Og selv om det kun blev til to mål i 2. halvleg, så blev de færre mål i de sidste 30 minutter kompenseret af gode frispilninger - blandt andet et lækkert oplæg til det eneste mål, som GOG-streg Kamilla Kristensen scorede i Ankara.

Det eneste, der trak ned i Line Jørgensens præstation, var perioder med problemer med at holde en særdeles velspillende tyrkisk venstre back, Yeliz Özel - og så smuttede et par elegante underhåndsskud også forbi høje Line Jørgensen.
Play off-kampe
Play off-kamp nummer to mod Tyrkiet spilles i NRGi Arena i Århus på fredag - den 6. juni kl. 20.15.

Målene i de to kampe lægges sammen - i Århus skal Danmark altså "blot" vinde med to mål for at komme til EM 2008.

EM i 2008 er i Makedonien fra 2. til 14. december.

20. juli er der puljelodtrækning i Montenegro.

EM i 2010 spilles i Danmark/Norge.
EM-kvalifikation
Tyrkiet - Danmark 25-24 (14-11)

Kampens gang: 1-1, 3-4, 5-5, 9-6, 11-10, (14-11), 16-15, 19-16, 20-20, 22-20, 23-23, 25-24.

Mål: Danmark: Line Jørgensen 7, Maibritt Kviesgaard 4, Ann Grete Nørgaard 4(2), Rikke Skov 4(3), Louise Mortensen 2, Kamilla Kristensen 1, Lene Lund Nielsen 1, Christina Krogshede 1.

Udvisninger: Tyrkiet: 3

Danmark: 2.

Bedste spillere: Tyrkiet: Yeliz Özel

Danmark: Line Jørgensen.

Tilskuere: 2500.

Næste kamp: 6. juni, Danmark-Tyrkiet i Århus

Bemærkninger: Mon ikke Danmark ordner sagerne i Århus på fredag?

For nemt spil

Danmark bør altså ikke have problemer med at ordne paragrafferne i returkampen i Århus på fredag. Alligevel må man konstatere, at landstræner Jan Pytlick ikke fik opfyldt det, han på et pressemøde inden afrejsen til Tyrkiet kaldte "et realistisk mål" - nemlig at Danmark vandt begge play off-kampe.

Umiddelbart efter kampen i Ankara var Jan Pytlick da også lidt skuffet.

- Men et nederlag med et enkelt mål er dog ikke så skidt at få med herfra, lød den umiddelbare tilføjelse fra Jan Pytlick.

Danmark fik ikke som ventet slidt den smalle tyrkiske trup op i slutningen af opgøret, selv om Danmark faktisk kom op på 24-24 seks minutter før tid. Tyrkiet havde for nemt spil i det danske forsvar, hvor frispilningerne til streg og fløj faldt lidt for nemt. Samtidig fik Danmark aldrig etableret sit kontraspil, og derfor kom Tyrkerne aldrig under maksimalt pres. Det var nok den væsentlige årsag til, at den tyrkiske fysik holdt helt hjem - i samtlige 60 minutter.

Fra spidse vinkler

De to GOG'ere, stregen Kamilla Kristensen og højrefløjen Maibritt Kviesgaard, holdt et rimeligt niveau. Selv om Kamilla Kristensen kun scorede en enkelt gang, stod hun stabilt i midterforsvaret - og med fire varierede scoringer fra spidse vinkler fik Maibritt Kviesgaard også sat sit fingeraftryk på kampen.

GOG-køb i flot gennembrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce