TM Tønder Håndbold var intet match for GOG, hvor helt unge spillere fik chancen - og greb den. Der var kommet mere fart i angrebsspillet, hvor værktøjskassen blev så rigelig brugt med henblik på kommende sværere kampe.

Håndbold: GOG er tilbage på førstepladsen i ligaen. BSV fik fredag aften kun toppen til låns med storsejr over Mors-Thy Håndbold, for GOG leverede lørdag en ligeså overbevisende indsats mod bundholdet, TM Tønder, med sejr 34-22 efter fynsk føring 15-11 ved pausen. Men det er tæt mellem de to tophold i ligaen, idet de begge har 16 point.

Den fynske Tønder-træner, Torben Sørensen, og hans tropper var med i de første 10 minutter til 6-7, men derefter så topholdet sig reelt aldrig tilbage. Fra stillingen 22-15 til GOG efter 10 minutter af anden halvleg blev det lidt til en fynsk legestue. Gæsterne måtte nødvendigvis satse og kom derfor ganske alvorligt i klemme i GOG's kontraspil, som i perioder fungerede bedre end set længe.

GOG-TM Tønder 34-22 (15-11)

Ligaen, herrerKampens gang: 3-1, 6-3, 9-5, 12-8, 13-9, (15-11), 18-13, 22-15, 26-18, 28-20, 31-21, 34-22.

Mål:GOG: Lasse Møller 7, Emil Jakobsen 5, Gøran Johannessen 4, Henrik Jakobsen 4, Magnus Jøndal 3, Frederik Clausen 3, Jon Andersen 2, Mark Strandgaard 2, Lasse Kronborg 2, Mathias Gidsel 1, Torsten Laen 1, Tønder: Kristian Stoklund  5 (1), Oliver Eggert 5, Kristian Klitgaard 4 (2), Emil Bergholt 3, Ulrik Eggert 2, Rune Hoyer 1, Martin Kærgaard 1, Hans Martin Asmussen 1. 

Bedste spiller:GOG: Henrik Jakobsen.Tønder: Oliver Eggert.

Udvisninger:GOG: 2.Tønder: 2.

Dommere: Henrik Johnsen og Claus Adelgaard - præstation helt o.k. 

Tilskuere: 1324.

GOG's næste kamp: Lørdag den 18. november, kl. 16.10: Århus Håndbold-GOG

Bemærkninger:

GOG-cheftræner Nicolej Krickau så da tydeligvis også hurtigt, hvor det bar hen, og han bragte hele sit holdkort i spil. Derfor fik en stribe unge spillere masser af spilletid. Der var således ligadebut til både højre fløj Mathias Gidsel og backen Frederik Hansen, og Emil Jakobsen er allerede ved at spille sig helt ind på holdet på venstre fløj, hvor fynboerne fra næste sæson mister norske Magnus Jøndal til Flensburg.

De unge strålede spillemæssigt. Men i den grad også i ansigterne af ren og skær glæde over at få så megen spilletid. Emil Jakobsen kvitterede med at score hele fem mål, mens Mathias Gidsel fik nettet for første gang i ligaen.

Den brede trup

Emil Jakobsens ansigt udstrålede fortsat glæde i minutterne efter opgøret.

- Det var dejligt at få noget spilletid, konstaterede fløjen, og han tilføjede:

- Tønder fulgte med i de første minutter, men så trak vi fra. Jeg føler, vi havde godt styr på det hele vejen.

- Kan i bruge sådan en kamp, hvor i reelt er helt overlegne, til noget?

- Helt sikkert. Der blev pause til nogle af dem, der spiller meget, og vi unge kom ind og fik en masse erfaring. Det skaber en bred trup, og det kan vi bruge i det lange løb.

Kanon-backen Lasse Møller har tørstet efter mere spilletid på det seneste. Lørdag fik han den - og viste sig frem som topscorer.

- Vi spillede disciplineret efter den gameplan, der var lagt af trænerne i løbet af ugen. Alle bød ind - også de unge spillere, og det var superfedt, konstaterede Lasse Møller.

Afklaret Tønder-træner

Nicolej Krickau og truppen leder efter løsninger i angrebet. Mod Tønder var der kommet mere fart foran gæstemålet, og selv om fejl- og afbrænderprocenten fortsat er til den høje side, så var der fremgang at spore.

Krickau rodede godt og grundigt rundt i angrebs-værktøjskasse og prøvede mange usædvanlige opstillinger af. Der skal blandt andet findes løsninger, når Gøran Johannessen ikke er på banen i playmakerrollen. Man så blandt andet i perioder Frederik Clausen og Lasse Møller sammen som playmaker-par bagtil.

Torben Sørensen var afklaret efter nederlaget. Han sagde:

- Vi begik for mange personlige fejl, og de blev straffet. I alt for få perioder spillede vi 100 procent. Men det er også et faktum, at GOG bare er et bedre hold.

På lørdag skal GOG til Aarhus for at jagte den ottende kamp i træk uden nederlag. Lørdag tabte østjyderne 27-29 hjemme til TTH Holstebro.

  • Af: