GOG holder vejret - nøgleback skadet i Tyskland

Frederik Clausen - her i et opgør mod TTH Holstebro - er kendt for sin stærke fysisk. Men lige nu er Clausen nede med en skade i venstre skulder - kort tid før starten på den nye sæson. Foto: Morten Stricker

GOG holder vejret - nøgleback skadet i Tyskland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frederik Clausen skadet i venstre skulder, og nu skal en skanning afklare skadens omfang. Cheftræner: - Altid bekymrende når så fysisk stærk en spiller må forlade en kamp.

Håndbold: Efter en træningslejr i tyske Würzburg er GOG-truppen gået ind i opløbssvinget i forberedelserne til den nye sæson. GOG spiller således sin sidste træningskamp fredag aften mod ligarivalerne fra TTH Holstebro i Torsted ved Horsens, og torsdag den 23. august venter holdets første skarpe opgave med en pokalottendedelsfinale på udebane mod HK Give fremad fra 2. division. GOG's første ligakamp er søndag den 2. september på hjemmebane mod de forsvarende mestre fra Skjern Håndbold.

Men i ligaklubben på Sydfyn holder de vejret. En af holdets nøglespillere - den 23-årige venstreback Frederik Clausen - blev nemlig skadet i en af træningskampene i Würzburg - mod de stærke ukrainere fra Motor Zaporozhye. I en tackling, som han selv gik ind i, følte Clausen pludselig, "at hans venstre skulder forsvandt". Backen måtte omgående forlade banen. Der var ingen tvivl om, at han ikke kunne fortsætte.

En skanning skal nu afklare skadens omfang, men cheftræner Nicolej Krickau forventer i hvert fald ikke, at Frederik Clausen spiller i Torsted, fredag. Cheftræneren tilføjer:

- Heldigvis er det venstre skulder (Frederik Clausen skyder med højre arm, red.), men en skade i skulderen - uanset om det er højre eller venstre - er altid en alvorlig sag. En spiller skal jo kunne agere med begge skuldre. Jeg kan godt frygte en "worst case", når så fysisk en stærk spiller (Frederik Clausen er 197 centimeter høj og vejer over 100 kilo, red.) må forlade en kamp ude af stand til at spille videre. Det var ikke lige det, vi havde regnet med at skulle have haft med hjem fra Tyskland, men sådan er håndbold jo også.

I GOG har man haft bitre erfaringer med skulderskader. En anden back, landsholdsspilleren Niclas Kirkeløkke, kæmpede i månedsvis på at komme tilbage fra netop en alvorlig skade i skulderen.

Nicolej Krickau tilføjer, at klubben måske kan oplyse nyt om Frederik Clausens skade i forbindelse med den præsentation af spillere og sæson, som klubben afvikler onsdag aften i restaurant Anarkist i Odense.

Ny sæson
I sæsonen 2016/17 hentede det "nye" GOG bronzemedaljer for anden gang ved at slå Aalborg Håndbold 2-1 i kampe i den afgørende bronzerunde.

Sæson 2017/18 er den anden sæson med Nicolej Krickau som cheftræner. Han leder holdet sammen med assistent Mathias Albrektsen.

Efter en på papiret overkommelig pokalottendedelsfinale torsdag den 23. august ude mod HK Give Fremad fra 2. division bliver det kontant vanskelig fra start i ligaen for fynboerne. I første kamp møder GOG i Gudme således de forsvarende mestre fra Skjern Håndbold, søndag den 2. september. Vestjyderne har oprustet og ligner en favorit til et nyt mesterskab.

Forsvaret udfordret

Efter de tre træningskampe i Würzburg siger Nicolej Krickau at han er "fortrøstningsfuld" med hensyn til holdets angrebsmæssige side.

- Lasse Møller virker særdeles skarp. Jon (Jon Lindenchrone, red.) og Niclas (Niclas Kirkeløkke, red.) står også stærkt. Og unge Emil Lærke er i gang med at blive integreret fint. Man vil se meget mere til Lærke i den nye sæson.

Men opgøret mod Zaporozhye, hvor fynboerne blev markant udfodret, kom under pres og endte med at tabe 29-34 efter 18-18 ved pausen, viste ifølge Nicolej Krickau også, at der forsvarsmæssigt er ting at arbejde med frem mod mødet med mestrene fra Skjern i sæsonens første ligakamp. Der er nye konstellationer i forsvaret, efter at både norske Henrik Jakobsen og Torsten Laen er væk fra truppen.

Når GOG holder sæsonpæsentation onsdag aften, får sponsorerne blandt andet mulighed for at møde truppens fire nye profiler - playmakeren Josef Pujol, stregspilleren Oscar Bergendahl samt fløjspillerne Henrik Tilsted og Odinn Thor Rikhardsson.

GOG holder vejret - nøgleback skadet i Tyskland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce