GOG har erstatningen for Niclas Kirkeløkke på plads

24-årige Stig Tore Moen er på plads på GOG's højreback-position fra sommer og to sæsoner frem. Foto: GOG

GOG har erstatningen for Niclas Kirkeløkke på plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

GOG henter norsk højre back, Stig-Tore Moen Nilsen, i svenske IFK Kristianstad for to år fra næste sæson. Den "nye" GOG-trup er nu næsten klar.

Håndbold: GOG har sikret sig en ny profil til den vigtige højreback-plads i den kommende sæson, hvor landsholdsbacken Niclas Kirkeløkke søger nye udfordringer i den tyske bundesliga hos Rhein-Neckar Löwen.

Allerede i december kunne Sport Fyn erfare, at norske Stig-Tore Moen Nilsen, der pt. spiller for den svenske mesterklub, IFK Kristianstad, kunne være GOG's bud på erstatningen for Kirkeløkke. Fredag blev aftalen så officiel.

Der er tale om en toårig aftale frem til sommeren 2021.

Den venstrehåndede højreback har scoret 79 mål i ligaen og 55 mål i Champions League.

Stig-Tore Moen er i gang med sin tredje sæson i IFK Kristianstad - en klub, GOG gennem årene har haft et tæt træningskamp-samarbejde med. I de tre sæsoner har Kristianstad været med i Champions League.

Moen er med i bruttotruppen til det norske landshold, hvor der er mange gode spillere på netop højre back.

- Vi glæder os over at kunne tiltrække en spiller som Stig-Tore Moen. Han bliver en vigtig brik i GOG's fortsatte kamp i toppen af dansk håndbold," siger en tilfreds direktør, Kasper Jørgensen.

Ingen ny gave
Aalborg Håndbold presser fortsat GOG i toppen af grundspillet. Efter nedturen med et nederlag på et mål hjemme mod BSV er nordjyderne tilbage i jagten på fynboerne.

Efter sikker sejr på 36-29 hos TTH Holstebro torsdag aften er Aalborg atter på førstepladsen i grundspillet et point foran GOG. Men de gule har altså to kampe i baghånden - den første på onsdag i Sønderborg mod Sønderjyske.

Aalborg har tre kampe tilbage i grundspillet, og det kan ligne fuldt hus for nordjyderne i de sidste kampe. Århus Håndbold ude 30. marts kan dog måske byde på en overraskelse,

Hvis Aalborg får seks point i sine sidste tre kampe, kan GOG tåle at sætte tre point til i sine sidste fem kampe. GOG er nemlig bedre i det indbyrdes regnskab med nordjyderne efter sejr i Gudme og uafgjort i Gigantium.

GOG møder søndag mægtige THW Kiel i EHF Cuppens gruppespil.

Moen: Et naturligt skridt

GOG-cheftræner Nicolej Krickau er begejstret for aftalen. Krickau siger:

- Moen er en målmaskine uden lige. Han har haft en flot udvikling i både sit forsvars- og angrebsspil. Han er en tovejs-spiller med stor alsidighed i sit spil. Og så spiller Moen godt sammen med den islandske stregspiller, Arnar Arnarsson, som vi jo også har hentet til GOG til den kommende sæson. Vi er glade for at få en spiller med erfaring - især fra Champions League A-spillet.

24-årige Stig-Tore Moen kalder skiftet til GOG for "et naturligt skridt" og tilføjer:

- Jeg glæder mig til at prøve noget nyt. Få nogle nye holdkammerater, spille i den danske liga og udvikle mig som spiller. Den danske liga er et naturligt næste skridt for mig. Og jeg kender jo spillere som Henrik Jakobsen, Gøran Johannessen og Magnus Jøndal (tidligere GOG'ere, red.). Alle taler godt om klubben.

Dansk liga som mellemstation

GOG er ved at have truppen til den nye sæson på plads.Stig-Tore Moen erstatter altså Niclas Kirkeløkke. Den islandske landsholdsspiller, Arnar Freyr Arnarsson - 22 år, 201 centimer, 113 kilo - og ligesom Moen altså fra IFK Kristianstad - erstatter Lars Hald, der stopper karrieren. GOG er angiveligt også tæt på en ny målmand som erstatning for norske Ole Erevik, der indstiller karrieren efter denne sæson. Efter Sport Fyns oplysninger har der været intense forhandlinger med blandt andre 41-årige Dan Beutler, pt. Malmø HK.GOG's højre back, Jon Andersen, fortsætter karrieren hos Sønderjyske. Det er GOG's plan, at 20-årige Mathias Gidsel skal være back up for Stig-Tore Moen på højre back.Mange nordiske spillere ser den danske liga som en god mellemstation for udvikling til et hop til stærkere ligaer rundt om i Europa. Det har man blandt andet set med de tre norske GOG-spillere, der skiftede efter sidste sæson. Magnus Jøndal og Gøran Johannessen huserer nu i SG Flensburg-Handewitt og Henrik Jakobsen i franske Toulouse.GOG har til denne sæson fået den stærke islandske fløj, Odinn Thor Rikhardsson. Det er en spiller, som er i fuld gang med at brede sine vinger helt ud, og som man med garanti vil se i en stærk europæisk klub på sigt. På stregen ser man svenske Oscar Bergendahl i et stadig tættere samarbejde med klubbens nye svenske playmaker, Josef Pujol.

GOG har erstatningen for Niclas Kirkeløkke på plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce