Den sydfynske ligaklub og Grønland har noget helt specielt sammen, og det bliver dokumenteret i Nordaltalantisk Hus i Odense fra på torsdag.

Håndbold: GOG har gennem årene haft et gennemtræk af grønlandske personligheder, og deres historie - og samspillet mellem dem og klubben - bliver genstand for en ny udstilling, som åbner i Nordatlantisk Hus i Odense på torsdag. Blandt de mest profilerede navne er: Jakob Larsen - tidligere spiller og cheftræner gennem fem sæsoner - samt spillerne Aku Kreutzmann (nu Ribe-Esbjerg HH) og Minik Dahl Høegh (nu Århus Håndbold).

"Grønlændere i GOG" er en udstilling i tekst og fotos af Knud Fl. Larsen. Han har gennem årene skrevet et utal af artikler - og taget tilsvarende mange fotos - til blandt andet den grønlandske netavis, Sermitsiag.AG, og han har dermed gjort det grønlandske indslag i dansk håndbold kendt både i Danmark og på Grønland. De bedste tekster og fotos vil blive præsenteret ved udstillingen i Odense, der varer frem til 3. juli.

Ved åbningen på torsdag kl. 17.00 vil blandt andre Jakob Larsen, der fra den nye sæson fortsætter trænergerningen i Nykøbing Falster Håndbold, være til stede.

 

  • Af: