GOG'erne udstråler vild selvtillid - de tror simpelthen ikke, at de kan tabe. Efter sløv første halvleg mod Ribe-Esbjerg HH gik de gule et gear op og løb hen over gæsterne. GOG lægger stor afstand til andre tophold.

Håndbold: Det blev aldrig en rigtig køn kamp. Specielt første halvleg var noget rod. Men i anden halvleg trak GOG fra anført af landsholdsback Niclas Kirkeløkke, mand mod mand-tornado Gøran Johannessen, hvirvelvinden på fløjen, Mark Strandgaard, og med - endnu engang - en stor præstation af Frank Mikkelsen i målet. Den mand svigter aldrig, når der er tv på.

GOG-Ribe/Esbjerg HH 31-23 (14-13)

Ligaen, herrerKampens gang: 2-3, 2-5, 5-7, 7-10, 9-10, (14-13), 17-14, 20-16, 23-17, 25-20, 28-22, 31-23.

Mål: GOG: Niclas Kirkeløkke 7, Mark Strandgaard 7, Gøran Johannessen 7, Magnus Jøndal 3 Lasse Kronborg 2 (1), Emil Jakobsen 2 (1), Torsten Laen 1, Lars Hald 1, Frank Mikkelsen 1. Ribe-Esbjerg: Lukas Karlsson 4, Jacob Holm 3, Lasse Nikolajsen 3, Miha Zvizej 3, Yehia Elderaa 3 (2), Mathias Jørgensen 2, Rasmus Boysen 2, Rasmus Nielsen 2 (1), Søren Tau 1.

Bedste spiller: GOG: Gøran Johannessen. Ribe-Esbjerg: Lukas Karlsson.

Udvisninger: GOG: 6. Ribe-Esbjerg: 3.

Dommere: Per Olesen og Nichlas Nygaard - sikker styring af kampen.

Tilskuere: 1417.

GOG's næste kamp: Lørdag den 23. december, kl. 14.10: Nordsjælland Håndbold-GOG.

Bemærkninger: GOG vandt 2. halvleg med 17-10.

Efter føring 14-13 ved pausen - hentet i land i de sidste minutter af halvlegen - vandt GOG de sidste 30 minutter med 17-10. Ribe-Esbjergs mange kilo blev udstillet. Det er et tungt hold, der kan få en tung sæson. Jyderne ligner ikke et hold i slutspillet.

Med sejren er GOG på andenpladsen i ligaen kun et enkelt point efter topholdet Skjern Håndbold. Og hvad der er endnu vigtigere: Fynboerne har seks point ned til BSV og TTH Holstebro på tredje- og fjerdepladsen og hele otte point ned til Aalborg Håndbold på femtepladsen.

Det ekstra vigtige at notere sig i den sammenhæng er, at nummer et og to i grundspillet begge får to point med videre til forårets slutspil.

Nu mangler der kun en enkelt runde inden den lange pause med jul og EM i Kroatien. På lørdag besøger GOG Nordsjælland Håndbold, og to point i den kamp vil give en unik indgang for GOG til den pause.

En kamp varer jo 60 minutter

Den norske streg, Henrik Jakobsen, fik et skud i hovedet i første halvleg og følte sig efterfølgende svimmel. Han kom ikke på banen igen. Det blev derfor Lars Hald og Torsten Laen, der trak et stort læs på stregen.

På spørgsmålet, hvorfor der blev så stor forskel på første og anden halvleg, lød vurderingen fra Lars Hald:

- Vi fortsatte med det momentum, vi fik i de sidste minutter af første halvleg (hvor GOG scorede tre mål i træk - Mark Strandgaard to og målmand Frank Mikkelsen et i tomt mål, red.). I anden halvleg lukkede vi dem så bare ned - vi fik blandt andet presset mange af deres afslutninger ud over fløjene. Vi fik så også åbnet op for deres forsvar. Jeg tror nærmest, at vi scorede på alle vore afslutninger i anden halvleg. Vi holdt bolden i gang - blandt andet med krydsspil.

- Det virker som om, I ikke tror, I kan tabe for øjeblikket?

- Det giver selvtillid at vinde, og vi bliver ved med at vinde. Vi er før kommet lidt skævt fra start men er kommet til sidst. En kamp varer jo 60 minutter, og vi tror på, at vi kan gå hele vejen til sidst. Men nu har vi lige en vigtig kamp mod Nordsjælland på lørdag, som vi også skal vinde.

Ole Erevik snuppede straffekast

GOG'erne begik alt for mange fejl i første halvleg, og i de første 25 minutter stod Ribe-Esbjergs forsvar faktisk rigtig stærkt med Tim Winkler som en sikker sidste skanse i målet. GOG's skytter - specielt Frederik Clausen - havde svært ved at komme til fadet. Til gengæld fik Niclas Kirkeløkke gang i skudmaskinen, og Kirkeløkke viste generelt, at det er berettiget, at han er udtaget til den trup, der skal til EM i Kroatien.

Målmand Ole Erevik har kæmpet med problemer i ryggen, men han kom på banen ved to straffekast og snuppede det ene - fra Lukas Karlsson - til publikums markante jubel.

  • Af: