Omsætningen i GOG's professionelle håndbold steg med mere end en million kroner i sidste sæson, og det kompenserede for blandt andet manglende pokalslutspil samt misset DM-semifinale.

Håndbold: 2016/17 blev sæsonen, hvor GOG mistede en hovedsponsor, Daloon, missede pokalslutspillet Final4 og dermed indtægter i omegnen af 500.000 kroner, ligeledes missede DM-semifinalerunden og dermed ekstra indtægter på cirka 400.000 kroner og fik sportslig succes i Europa, der imidlertid kostede godt 400.000 kroner i ekstraudgifter. Samtidig steg udgifterne til trænere og spillere med små 300.000 kroner i forhold til 2015/16 - til godt 6,8 millioner kroner.

GOG i forhold til andre ligaklubber

GOG organiserede sig således efter konkursen over det gamle eliteselskab i januar 2010:Et overordnet selskab, GOG Holdning A/S, er ejer af tre underliggende selskaber - Gudmehallerne A/S, De Tre Broer ApS og GOG Sport A/S.

Den professionelle håndbolddel ligger i GOG Sport. Regnskabet for 2016/17 viser udgifter til trænere og spillere på godt 6.8 millioner kroner. Den udgiftspost rammer de 700.000 kroner i den sæson, som netop er begyndt.

GOG-direktør Kasper Jørgensen vurderer Skjern, BSV og Aalborg Håndbold til at have udgifter til trænere/spillere "der ligger væsentligt over GOG", TTH Holstebro og KIF Kolding København til at have udgifter, "der ligger over GOG", og Sønderjyske og Århus Håndbold til at have udgifter, "der ligger på niveau med GOG".

 

Alligevel lykkedes det den professionelle håndbold på Sydfyn samlet i selskabet GOG Sport A/S at holde det økonomiske skind på næsen. Næsten.

Da der mandag aften var generalforsamling i det overordnede selskab, GOG Holding A/S, og de tre underliggende selskaber - Gudmehallerne A/S, De Tre broer ApS og GOG Sport A/S - præsenterede direktør Kasper Jørgensen et lille underskud i GOG Sport på 94.475 kroner mod et overskud på 2630 kroner i 2015/16.

Grunden til, at underskuddet ikke blev større er, at omsætningen i selskabet - læs: Hovedsageligt flere sponsorindtægter - steg med markante 1,1 millioner kroner til lidt over 13 millioner kroner.

- Det er første gang, jeg som direktør fremlægger et negativt resultat i GOG Sport, og jeg havde selvfølgelig hellere set et plus. Men når jeg ser på forudsætningerne, så er jeg tilfreds, lød det fra Kasper Jørgensen.

Også Hemmin Van, formand for det overordnede holdingselskab, kaldte resultatet i det professionelle håndboldselskab for "tilfredsstillende". Dog med tilføjelsen, at bestyrelsen forventer et plus i det regnskabsår, som er i fuld gang.

Vigtig kamp mod Århus Håndbold

Allerede tirsdag den 17. oktober kan GOG taget et stort skridt mod et positivt regnskab i håndbolddelen 2017/18. På hjemmebanen i Gudme møder de gule Århus Håndbold i pokalkvartfinalen. Vinder GOG den kamp, er klubben klar til Final4 i februar 2018 og vil være sikret en indtægt i omegnen af en halv million kroner. Som det lød fra Kasper Jørgensen:

- Det er ikke en kamp, jeg sidder og ser roligt på. Altså med mindre vi fører med 10 mål.

På generalforsamlingen slog både Kasper Jørgensen og Hemming Van fast, at målet for sæsonen i ligaen er top-fire og altså indtræden i den økonomisk givtige semifinalerunde. Der bliver heller ingen udgifter til europæisk håndbold i 2017/18 - GOG kvalificerede sig ikke.

- Men lige de penge ville jeg gerne have givet ud. At spille europæisk er et løft for klubben og holdet. Så vi skulle gerne kvalificere os i denne sæson, fastslog Kasper Jørgensen.

Tror fortsat på udvidelse

Positive resultater i Gudmehallerne A/S (godt 355.000 kroner) - hvor indtægterne væsentligst kommer fra udlejning af halkomplekset i Gudme - og De Tre Broer A/S (12.500 kroner) - hvor indtægterne stammer fra broløbet - betyder imidlertid, at der er et overskud i det overordnede holdingselskab på 228.000 kroner - mod 407.000 i 2015/16. Egenkapitalen har samtidig rundet de seks millioner kroner.

Den solide egenkapital er fundamentet for de fortsatte planer om en udvidelse af halkomplekset, som første gang blev luftet på generalforsamlingen i 2016. Dengang var håbet, at udvidelse med blandt andet nye VIP-faciliteter, nyt motionsrum samt nye omklædningsfaciliteter kunne stå klar til den sæson, som netop er begyndt. Men problemer med finansieringen i forhold til realkreditten - trods den solide økonomi - har forsinket projektet. Realkreditten betragter tilsyneladende Gudme som en del af udkants-Danmark og spørger sig selv: Hvad nu hvis håndbolden stopper i Gudme - hvad er sådan et halkompleks så værd?

På generalforsamlingen gav Kasper Jørgensen imidlertid udtryk for håb om, at finansieringen falder på plads inden for det næste halve år, og at udvidelsen kan stå klar til næste sæson.

Efter Sport Fyns oplysninger er der tale om et projekt til godt 10 millioner kroner.

  • Af: