Fysikken er o.k - det mentale? Tjaaa


Fysikken er o.k - det mentale? Tjaaa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HÅNDBOLD:En fremragende fysik kan vise sig at blive udslagsgivende for dansk succes ved EM i kvindehåndbold i Ungarn. Nogle år tilbage var fysikken en svaghed på det danske hold, men op til OL i Athen var de fysiske testresultater bedre end nogensinde før. Og den tendens mener holdets fysioterapeut Gorm Rasmussen stadig er gældende.

- Ved OL gjorde det ikke noget, at vi kom bagud, for vi kunne trække den i land til sidst takket være fysikken. Og det tror jeg også, vi vil se her, når vi kommer lidt længere hen i turneringen. Vi har ikke haft helt samme kontrol med spillerne som op til OL, men træningen har de seneste måneder været lagt over i klubberne, og det tror jeg er lige så godt, siger Gorm Rasmussen forud for dagens møde med de fysisk stærke østrigere.

Spillerne har da også fået mere hvile, end de plejer ved et EM, da der har været lagt en ekstra hviledag ind i starten af turneringen. Til stor glæde for landstræner Jan Pytlick, som tidligere har raset over det hårde slutrundeprogram.

Trætte i hovedet

- Det betyder meget med en ekstra dag. Tidligere har jeg skiftet mere ud i de første kampe for at spare folk. Men spillerne er til gengæld lidt anspændte og trætte i hovedet. Til OL skulle man bare give folk et los bagi, men man kan godt mærke, der skal bruges flere ressourcer på det mentale her, siger Jan Pytlick.

Fysioterapeut Gorm Rasmussen tror også, at det mentale kan gå hen og blive det største problem for danskerne, da de unge er lette at bringe ud af fatning. Det synspunkt bakker Rikke Hørlykke op om.

- Sådan et mesterskab slider på en rent mentalt, og nederlaget til Rumænien var hårdt. Men jeg er glad for, hvor langt vi er nået som hold i forhold til de 13 træninger, vi har haft sammen, siger Rikke Hørlykke.

Den danske playmaker har savnet mentalt overskud på banen - især i kampen mod Rumænien.

- Mod Østrig er det vigtigt, vi udviser større disciplin. Nogle gange ryger man ind i en boble og mister den nære kontakt til hinanden. En gang imellem ryger man i fælden. Det gør jeg også selv. Hvis man er et mere rutineret hold, er man også mere nærværende. Jeg kunne mærke, at det ikke var alle syv, der var med hele tiden i går, men det er jo menneskeligt at blive frustreret. (ritzau)

Fysikken er o.k - det mentale? Tjaaa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce