Fyresedler i vente i FCK efter giga-fiasko


Fyresedler i vente i FCK efter giga-fiasko

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KOMMENTAR
HVILKEN SENSATION. Den vel største negative af slagsen i dansk klubfodbolds historie. FC Københavns giga-nederlag til et velspillende, men internationalt middelmådigt slovensk mandskab, vil sende chokbølger gennem Parkens chefgange, for det var både et farvel til kassekampene mod AS Monaco og til Champions League-drømme. Og der er heller ikke en UEFA Cup-trøstbillet at hente. FC Københavns topfolk undgår ikke en bidende kritik fra specielt de hovedstads-medier, som i årevis er blevet skoset for manglende indsigt og professionalisme af ikke mindst sportsdirektør Niels-Christian Holmstrøm. For mage til amatørisk, leddeløs og taktisk tumpet indsats - alt for defensiv og kalkulerende - på grønsværen skal man lede længe efter. Både Holmstrøm og FCK's reelle skaber Flemming Østergaard så nærmest hvidkalkede ud ved slutfløjtet, mens de fordøjede chokket. Men det er sportsdirektør Holmstrøm og ikke mindst cheftræner Hans Backe, der har mistet autoritet og perspektiv efter konstateringen af, at FCK stik mod forventning endda er gået tilbage internationalt.

NU HAR VI i årevis hørt eksempelvis Holmstrøm tordne mod især manglende professionalisme i DBU. Den kritik bliver svær at tage alvorligt foreløbig, uanset mandens notoriske intelligens. Men langt værre er tilbageslaget for dansk klubfodbold, der ryger nogle dyre trin ned ad UEFA's rangliste, og det kan koste internationale billetter. For de såkaldte stjerner i FCK kommer 0-5 nederlaget på et tidspunkt, hvor Spillerforeningen kører en faglig kamp, så topspillerne kan stå helt frit efter kontrakt-udløb. Men de burde i virkeligheden spytte en procentdel af deres lønninger og transfer-indtægter i klubkasserne, så der kan uddannes bedre og større talenter.

DET VIL IKKE undre, om både Niels-Christian Holmstrøm og Hans Backe ender med at få en fyreseddel. For kreditten på den internationale front er vel opbrugt, og Flemming Østergaard dirrede af skuffelse og raseri i aftes. I Superligaen kan det paradoksalt nok vise sig at være en fordel, at mestrene ikke skal igennem en masse europæiske kampe. Men nederlaget kan omvendt risikere at ryste mestrene længe endnu. Tandløse løver behøver man ikke at frygte.

Fyresedler i vente i FCK efter giga-fiasko

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce