Fynsserie-fokus fra første fløjt

FC Hjallese har leveret fem oprykninger siden klubbens stiftelse i 2002. Men du regner nu ikke med at gøre det igen i denne sæson...
Foto: Carsten Bundgaard

Fynsserie-fokus fra første fløjt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fynsserien har taget navneforandring og den øgede profilering vil være mærkbar i den nye sæson

FODBOLD: Efter en kort forårssæson, hvor Kvalifikationsrækken blev nedlagt, og alle kampterminer blev synkroniseret, er Fynsserien nu klar til at blive skudt i gang med nyt navn og øget profilering. For FBU har indgået en markedsføringsaftale med Albani om promovering af øens bedste herrerække - og kvinderække. Det bevirker blandt andet, at Fynsserien fra denne sæson hedder Albaniserien. Desuden er der indgået en aftale med TV2 Fyn, der vil vise klip fra "rundens kamp", hvor bestemte temaer vil være i fokus.

Derudover vil fairplay få øget opmærksomhed. Klubberne bliver fremover straffet på pengepungen ved for eksempel advarsler, røde kort, og det at forlade banen uden at have givet modstanderen hånden. Når sæsonen er ovre vil holdet, der har udvist mest fairplay blive kåret og belønnet økonomisk.

Klubberne er glade

Selv om det fortsat er fodbolden, der er i centrum ude i klubberne, er der positive tilkendegivelser fra flere af de fynske trænere til de nye tiltag.

- Jeg synes, det er et positivt og et godt initiativ at øge fokus på Fynsserien. Det bliver sjovt med tv til eksempelvis lokalopgør, og det smitter forhåbentlig af på interessen og tilskuertallet, udtaler Stige-træner John Beck, der med tilgangen af fire nye spillere satser på at se sine tropper blande sig i top-6.

Sanderums assistent-træner Claus Nielsen mener også, at det nye tiltag med Fynsserien lyder spændende.

- Det kan være med til at gøre rækken mere attraktiv, og forhåbentlig gøre det nemmere for klubberne at finde sponsorer. For vores vedkommende er målet for sæsonen, at få os stabiliseret i rækken efter nedrykningen fra Kval-rækken.

I Marstal ser man også frem til den øgede profilering af rækken.

- Et meget fint tiltag af FBU med den ekstra fokus. Og det er jo efterhånden mere attraktivt at spille i denne række end i Danmarksserien, lyder det fra øboernes træner Ole Juel, der håber at kunne gentage topplaceringen fra foråret. Men en del skader i optakten har dæmpet forventningerne en smule i det sydfynske.

Favoritter fra Windelsvej

Masser af forventninger er der til gengæld til Marienlyst, der er udråbt til en af de helt store opryknings-favoritter.

- Vi spiller for at slutte i toppen af rækken. Og målsætningen er da også at rykke op. Det er i hvert fald det vi går efter, fastslår den nye Marienlyst-træner René Hansen, der tilsyneladende har noget at have optimismen i. Holdet fra Windelsvej har spillet tre træningskampe og vundet alle tre med en samlet score på 14-1.

Samme flotte trænings-resultater kan man ikke fremvise i Assens, der ifølge træner Sten Foged går en noget sværere sæson i møde.

- Truppen er ikke så bred som i foråret, da vi har fået nogle stykker skadet. Og da det er et ungt hold, vil præstationerne nok svinge en del. Men på de gode dage burde vi stadig kunne være med, beretter Foged.

Håbet om at kunne begå sig lever også hos oprykkerne fra Langeskov, der vil forsøge at fastholde den offensive stil.

- Vi har ikke tænkt os at stå med 11 mand på egen banehalvdel. Vi skal være et boldbesiddende hold og spille den form for fodbold, der sikrede os oprykningen, lyder det fra træner Henrik Jensen.

Hos Fjordager barsler den nye træner-duo Thomas Holm og Peter Christensen også med en mere fremadrettet og mere målsøgende spillestil.

- Vi har i optakten fokuseret meget på det offensive. For vi vil gerne endnu længere frem på banen og lave nogle flere mål. Hellere vinde 6-5 end vinde 1-0, konkluderer assistenten Peter Christensen, der håber det unge mandskab vil kunne spille med om oprykningspladserne.

Kan Hjallese fortsætte?

Oprykning er ikke noget tema for oprykkerne FC Hjallese, der skal bruge sæsonen til at få noget erfaring ind under spillertrøjen.

- Det handler det for os om at indhente noget erfaring, ved at lære af de hold vi møder. Men spiller vi op til vores bedste, skal vi nok også få hentet de krævede point til at overleve, vurderer Hjallese-træneren Nikolas Geert-Jørgensen.

Hos den tidligere divisionsklub Korup skal træner Leon Hansen forsøge at stoppe nedturen.

- Fodbolden bliver desværre mere og mere nedprioteret hos de unge mennesker. Ferie, fester og festivaler er blevet vigtigere - og det kan mærkes hos os. Så kan vi få en midterplacering, skal vi vist være glade for det, lyder det fra den tidligere OB-profil.

Energi og humør i Tved

I Tved er Peter Gustavson vendt tilbage for at hjælpe klubben, indtil Tåsinge-træner Michael Sørensen ved årsskiftet overtager tøjlerne.

- Ud over, at jeg forhåbentlig kan tilføre holdet energi og humør, håber jeg, at jeg med nogle ændringer på det taktiske område, kan overraske de andre hold. Jeg vil ikke uddybe, hvad vi har i tankerne. Det får man at se, når vi kommer i gang, slutter Gustavson.

Gustavsons fremtidige arvtager Michael Sørensen har til gengæld ikke nogle kaniner i ærmet til hans sidste halvsæson i Tåsinge.

- Vi har mistet et halvt hold op til sæsonstarten, og har derudover manglet folk i opstartsfasen, så det bliver en ren overlevelseskamp for vores vedkommende, vurderer Sørensen.

I Søhus har den tidligere OB og B1909-spiller John Hansen overtaget trænersædet, og han skal forsøge at få oprykkerne op i gear, så de kan stabilisere sig i rækken.

- Vi har en stort set uændret trup, og skal med knaldhårdt arbejde forsøge at sikre os overlevelse i en meget stærk række, fortæller Hansen.

Hos Aarup vil man forsøge at følge op på et godt forår, som resulterede i en placering midt i rækken.

- Vi sluttede foråret rigtigt godt, og målet er at bygge videre på det, og se om vi kan ramme samme niveau. Vi håber på at etablere os midt i rækken, beretter Aarup-træner Helge Thomsen.

I Svendborg satser man også på en placering midt i rækken med Kenneth Bukhave som ny mand ved roret. Bukhave kommer fra Nyborgs Fynsseriehold, og kender dermed de kommende modstandere.

- Jeg forudser en stærk og jævnbyrdig række, som både byder på gode boldspillende hold, og hold der er fysisk stærke. Vi hører selv til de boldspillende hold med en solid defensiv, og arbejder derudover på at blive endnu bedre i vores gennembrud, fortæller Bukhave.

Fynsserie-fokus fra første fløjt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce