EU Nations Cup i vandpolo afvikles i universitetets svømmehal 1.-3. april

Universitetets svømmehal i Odense iklædt danske flag og farver danner rammen om en stor vandpoloweekend, 1.-3. april, når det danske ungdomslandshold i vandpolo for piger skal i ilden på hjemmebane i EU Nations Cup 2016. 10 ud af 13 piger på holdet er fynske.

Asta Guldager Jørgensen, 16 år, der til daglig spiller i OSLF, glæder sig til weekenden:

- Det er fedt, at det er på hjemmebane, hvor jeg har spillet i seks og et halvt år. Jeg glæder mig til at møde nogle nye hold fra andre lande. Det er jo altid sjovt at spille for landsholdet.

Danmark spiller i den indledende pulje mod England, Malta og Wales, og det er en klar ambition at gå videre fra puljen til placeringskampene og få en placering i topfire.

Landstræner Søren Elmstrøm gør sig store forhåbninger om resultaterne. Han siger:

- Det er det samme hold, som spillede EU Nations Cup i 2015 i Tjekkiet, hvor vi fik en beskeden niendeplads. Pigerne har haft næsten et år mere til at spille og vokse sammen. Holdet spillede i oktober en bragende god turnering til North Sea Cup, hvor de vandt sølv. Vi venter os meget af holdet til EU Nations Cup 2016.”

10 af spillerne kommer fra Odense og omegn. Sammenspillet bliver derfor trænet til daglig i svømmehallen, og pigerne kender hinanden ud og ind.

Turneringen EU Nations Cup bliver ofte kaldt det uofficielle B-EM i vandpolo. Turneringen blev i 2010 til i et samarbejde mellem blandt andet Danmark, Irland, Schweiz og Tjekkiet, der alle er faste deltagere.

Deltagende hold:

Pulje 1
Danmark
Malta
England
Wales

Pulje 2
Sydafrika
Schweitz
Irland
Tjekkiet

  • SportFyn