Præmiesum på næsten 200.000 kroner ved Denmark Open i Esbjerg.

Dart: To dartspillere fra Assens er i fokus, når der er Denmark Open i Esbjerg afvikles i sidste weeend i april.

Ann-Louise Peters og Per Skau er således de bedste danske bud på topplaceringer i Dokken i turneringen, hvor ingen danskere endnu er nået helt til tops.

Ann-Louise Peters - internationalt kendt som "The Danish Diamond" - er med sine to VM-bronzemedaljer og dertil utallige andre iøjnefaldende meritter den ubetinget mest profilerede danske dartspiller i historien.  

Assens-spilleren har for en stund valgt at skrue en anelse ned for ambitionerne internationalt i bestræbelserne på at have bedre tid til familien. Ann-Louise Peters har dog ikke helt glemt, hvordan det skal gøres, eftersom hun har sejret ved intet mindre end hele tre af de seneste fire danske rangliste-turneringer. Dermed er der altså ingen tvivl om, at Peters fortsat er Danmarks ubetinget bedste dartspiller på damesiden.

Per Skau genvandt for nyligt det danske mesterskab for sjette gang i karrieren og ligner generelt en spiller tilbage i topform. Det siger ikke så lidt, eftersom Per Skau er tidligere verdensetter men oprindeligt stoppede karrieren i en relativ tidlig alder grundet manglende motivation til at rejse rundt i alle afkroge af verden for at spille dart.  Siden sit comeback til sporten i 2013 har Per Skau dog vist, at han i dén grad forsat har niveauet til at være med selv hos de bedste.

Mange indslag

Denmark Open betragtes som det største og mest prestigefyldte dartstævne i Skandinavien. Dartsporten er delt op i to forbund, BDO og PDC, hvor Denmark Open giver point til BDO-ranglisten.

Også i forhold til pengepræmier er Denmark Open skandinaviens største dartstævne. Den samlede præmiepulje for Denmark Open lyder således på 186.000 kroner.

Foruden scenekampene, som bliver spillet fra klokken 17.30 om lørdagen og klokken 16.00 om søndagen, vil der i løbet af dagene være andre indslag såsom live-musik samt opvisningskampe mellem professionelle sportsstjerner fra Esbjergs fodbold- håndbold og ishockey-hold.

  • Af: