Fynsk triatlet glad for sit VM-løb i Svendborg

Finn Kaczmarek fra Odense på vej langs havnen på Jessens Mole i Svendborg ved VM i cross triathlon. Foto: Michael Nørgaard

Fynsk triatlet glad for sit VM-løb i Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Finn Kaczmarek fra Odense gennemførte VM i cross triatlon i Svendborg og glædede sig over den store opbakning på ruten. Verdensmester Ruben Ruzafa fra Spanien nød de smukke omgivelser i den sydfynske havn.

Triatlon: Selv om han var langt fra en medalje, var tirsdagens VM i cross triatlon i Svendborg alligevel en stor personlig sejr for Finn Kaczmarek fra Odense.

Den 39-årige fysioterapeut havde egentlig stoppet sin elitekarriere, men med udsigten til et VM på Fyn satsede han på at blive udtaget. Det lykkedes som den tredje og sidste dansker med en margin på ni sekunder i udtagelsesløbet. Han gennemførte VM og sluttede som nummer 31 med en tid på to timer, 24 minutter og 18 sekunder for 1000 meter svømning, 27 km mountainbike-cykling og 10 km løb. Det var 18 minutter efter vinderen.

- Jeg vidste godt, at jeg ikke ville blandt de bedste. Det er et helt andet liv, jeg lever nu. Det er 10 år siden, jeg sidst var på landsholdet, sagde Finn Kaczmarek, da han svedende var nået i mål i middagssolen på Jessens Mole i Svendborg.

- Jeg træner 10 timer om ugen, mens de andre VM-deltagere træner 30 timer om ugen og ikke laver andet. Men jeg har også et job som fysioterapeut og træner et U10-drengehold i Næsby Boldklub. Det skal der også være plads til, sagde Finn Kaczmarek.

- Det var en total fed rute, og den var godt lavet, sagde Finn Kaczmarek, der nød opbakningen fra de mange tilskuere langs ruten gennem Svendborgs østlige bydel, Hallindskoven og Christiansminde.

- Der var så mange, jeg kender, ude på ruten. Det er fantastisk at se så mange, der har taget fri en tirsdag formiddag for at opleve det her, sagde den 39-årige familiefar til tre.

Hans kone og tre børn, Astrid på 13, Magnus på ni og Silje på seks, var blandt tilskuerne, der heppede i Svendborg.

VM i cross triatlon
Resultaterne af tirsdagens VM i cross triatlon (1000 meter svømning, 27 km mountainbike-cykling og 10 km løb) i Svendborg:

Mænd:

1. Ruben Ruzafa, Spanien, 2 timer, 6 minutter, 4 sekunder.

2. Sam Osborne, New Zealand, 2.07.51.

3. Brice Daubord, Frankrig, 2.08.39.

11. Chris Fischer, Danmark, 2.13.36.

24. Simon Jørn Hansen, Danmark, 2.18.37.

31. Finn Kaczmarek, Danmark, 2.24.18.

Kvinder:

1. Lesley Paterson, Storbritannien, 2.27.10.

2. Nicole Walters, Storbritannien, .2.29.41

3. Eleonora Peroncini, Italien, 2.29.57.

8. Nicoline Rahbek Sørensen, Danmark, 2.37.17.

Multisports-VM fortsætter med aquatlon i Middelfart 12. juli, aquabike i Odense 14. juli og langdistance-triatlon i Odense 14. juli.

Spansk verdensmester

Finn Kaczmarek havde et uheld undervejs. Han styrtede i skoven på mountainbiken.

- Jeg kom for langt ud på en skrænt, så jeg væltede. Det kostede mig noget tid, inden jeg kom op på cyklen igen. Jeg ville godt have cyklet lidt bedre, sagde Finn Kaczmarek.

Hurtigste mand i mål var sidste års VM-sølvvinder, spanske Ruben Ruzafa, der trak fra efter fem kilometer på mountainbike-ruten og vandt med næsten to minutter ned til sølvvinder Sam Osborne fra New Zealand. Bronzen gik til Brice Daubord, Frankrig.

- Det var perfekt vejr, hverken for koldt eller varmt. Det var flot at svømme i havnen med de smukke skibe, og det var et godt terræn at cykle og løbe i, sagde 34-årige Ruben Ruzafa, der under multisports-VM på Fyn bor i Faaborg.

Hos kvinderne blev det tik dobbelt britisk sejr med guld til Lesley Paterson foran Nicole Walters. Eleonora Peroncini fra Italien fik bronze.

Fynsk triatlet glad for sit VM-løb i Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce