Fynsk toptennis med internationalt snit


Fynsk toptennis med internationalt snit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

STJERNER: Fruens Bøge laver elitestævne til foråret

TENNIS: Det fynske publikum kan godt sætte kryds i kalenderen ved den sidste weekend i marts næste år. For første gang i den fynske tennishistorie bliver der lejlighed til at se indendørs toptennis, når Fruens Bøge arrangerer en invitationsturnering for den danske herreelite.

– Vi er meget glade for den velvilje, vi har mødt blandt andet hos Odense Kommune i forbindelse udvidelsen af vores hal og klubhus. Det har givet os det blå stempel som eliteklub, og det forpligter. Vi føler samtidig, at vi gerne vil gøre noget for Fyns tennis, så det er baggrunden for initiativet til turneringen, fortæller en stolt Fruens Bøge-formand Ebbe Larsen.

100.000 kroner

Turneringens samlede budget bliver på 100.000 kroner med en førstepræmie på 25.000 og en andenpræmie på 15.000 – attraktive præmier efter danske forhold for en tredages turnering. Hovedsponsor bliver tøjfirmaet Sand

Turneringen får 16 deltagere, og den fynske turnering kan blive en slags DM-revanche, idet de danske mesterskaber afvikles ugen forinden. – Vi inviterer i god tid hele den hjemlige danske elite med navne som Frederik Fetterlein, Patrik Langvardt og Jonathan Printzlau i spidsen. Samtidig håber vi at kunne præsentere to tidligere top-100 spillere på ATP-touren Patrik Fredriksson og Christian Saceanu, siger Ebbe Larsen. Rumænskfødte Christian Saceanu var på sin karrieres højdepunkt nummer 60 i verden. Han er dansk gift og nu bosat i København, og selv om den nu 32-årige Hareskov/Værløse-spiller stoppede som professionel i 1996 spiller han stadig tennis af høj klasse, hvilket fynske Kenneth Baker fik at føle i en holdmatch sidste vinter.

Patrik Fredriksson deltog i 1996 i Fyn Open, hvor han knyttede et venskab til Fruens Bøge-lederen Lorenz Paulsen, hvilket er baggrunden invitationen af svenskeren. Som nummer 84 på ATP-ranglisten i 1997 deltog han i French Open, Wimbledon og US Open, hvor han i New York tabte til andenseedede Michael Chang. Den 27-årige svensker har ikke spillet ATP-tennis i år, men turneringsleder Lorenz Paulsen håber, at venskabet og de 25.000 kroner i førstepræmie kan lokke Fredriksson til Odense.

Turneringen får lokalt islæt i form af den fynske mester Kenneth Baker, der de seneste år har fået flere danske top-ti skalpe i sit bælte. Derudover inviteres en OB-spiller, som arrangørerne håber bliver Andreas Laulund, hvis han får mulighed for en afstikker hjem til Danmark fra sit collegeophold i USA.

Pless på ønskelisten

Normalt ses Kenneth Carlsen og Kristian Pless kun på dansk grund i Davis Cup sammenhæng og ved Copenhagen Open, der næste år afvikles midt i februar. Men fynske Kristian Pless er i ny og næ hjemme på besøg hos familien i Odense, så arrangørerne vil ikke helt udelukke en deltagelse af den tidligere OB'er.– Vores største ønske er naturligvis at kunne præsentere Kristian Pless for det fynske publikum, så jeg vil snarest tage kontakt til hans far Peter Pless for at lufte muligheden. God kamptræning og en førstepræmie på 25.000 kroner er vel ikke så tosset, siger Fruens Bøge-formanden.

Fynsk toptennis med internationalt snit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce