Fynsk tennis-kraftcenter i OCC


Fynsk tennis-kraftcenter i OCC

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KLAR: Fire indendørs baner etableres i messehal og det er stort for OB og Fruens Bøge

TENNIS: Målsætninger og visioner er på vej til at gå op i en højere enhed for fynsk tennis, der ser frem til fire nye indendørs baner i messehallerne i Odense Congress Center.

For et år siden holdt OB et seminar om elitetennis i de aldrende boblehaller i Ådalen, hvor Dansk Tennis Forbunds sportschef Johan Sjøgren på inspirerende vis fortalte de fremmødte om tennisforbundets elitepolitik.

Kravene til såvel de unge talenter som til faciliteterne i de klubber, der ønsker at være med i udviklingen af kommende elitespillere, blev fremlagt af svenskeren, der er kendt for at kunne presse på projekter med en vis udstråling.

Det blev starten til nytænkning i fynsk tennis, og meget apropos blev OB's boblehaller kort tid efter af forbundet erklæret uegnede til turneringstennis.

Sidste efterår satte repræsentanter for OB og Fruens Bøge sig sammen med Fyns Tennis Union, og resultatet blev dannelsen af Tennis Team Fyn. Dette officielle samarbejde mellem de to førende klubber på Fyn og unionen gælder alene på ungdomsområdet.

- Samarbejdet handler både om fælles træning af ungdomseliten og etablering af hold i den landsdækkende juniordivision, fortæller den ene af OB's repræsentanter i bestyrelsen for Tennis Team Fyn, Eigil Winkler.

- De bedste juniorer i OB og Fruens Bøge får mere og bedre træning, og så åbner samarbejdet også mulighed for pleje af talenter i de andre fynske tennisklubber, forsætter Eigil Winkler.

Fynsk kraftcenter

Sidste år fortalte Johan Sjøgren, at tennisforbundet ville udvide antallet af kraftcentre, og et center for Fyn og Sønderjylland kunne komme på tale. I dag træner de to OB'ere Karen Barbat og Rune Winkler på kraftcentret i Århus, men de seneste meldinger går på, at kraftcentrene i deres nuværende form nedlægges til maj.

- Der er desværre nogle københavnske klubber, der har misbrugt idéen. I stedet for den tiltænkte øgede træningsmængde til spillerne på kraftcentrene, så har de pågældende klubber skåret ned på træningen i eget regi og på den måde blot sparet egne midler, og det ønsker forbundet ikke at stå model til, forklarer Eigil Winkler om den forestående lukning af kraftcentrene i Århus, Birkerød og Lyngby.

Hvordan DTF i fremtiden vil pleje ungdomseliten vides endnu ikke, men den nuværende ungdomslandstræner Jens Anker Andersen er i hvert fald blevet sagt op.

Det ændrer dog ikke ved planerne i Tennis Team Fyn, som har ansat OB's træner Frank Petersen som cheftræner. Han suppleres af to hjælpetrænere fra henholdsvis Fruens Bøge og OB.

I årtier har fynsk tennis sukket efter at få nogle bedre indendørs tennisfaciliteter.

I nogle måneder har Tennis Team Fyn nu ført forhandlinger med Odense Kommunes eliteidrætsudvalg og Sport Event Fyn, som blandt andet Fyns Amt står bag, og på mandag bliver banerne lagt ud på OCC.

- Underlaget er internationalt godkendt og kan således bruges til Davis Cup og andre nationale og internationale begivenheder. Banerne bliver stort set permanente, og kun ved de store arrangementer på OCC bliver de pakket sammen i nogle få dage, fortæller Eigil Winkler.

Ny hjemmebane for OB

De fire nye baner betyder, at målsætningen for Tennis Team Fyn om pleje af de fynske talenter kan føres ud i livet, og for OB's divisionshold betyder det, at holdet atter kan afvikle sine hjemmekampe i 1. division i Odense.

Denne sæsons hidtidige hjemmekampe er blevet spillet i Svendborg Tennishal, der er uden varme, men når sæsonens sidste hjemmekamp mod Hareskov-Værløse løber af stabelen den 13. marts, bliver den nye tennishal på OCC officielt taget i brug.

Fynsk tennis-kraftcenter i OCC

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce