Den hollandske Æresdivisionen starter med et nordligt lokalbrag mellem Kasper Larsen og Daniel Høegh

FODBOLD: Den hollandske æresdivision starter i weekenden med et nordligt lokalbrag mellem FC Groningen og SC Heerenveen på søndag kl. 16.45.

Holdene endte i sidste sæson som nummer otte og ni i ligaen med hver 43 point og begge har ambitioner om at nå højere og tættere på de europæiske pladser.

Og begge hold har en fynsk stopper i staben med baggrund i OB og Dalum og Sanderum. Daniel Høegh er skiftet til udeholdet SC Heerenveen fra schweiziske FC Basel, hvor han til sidst ikke kunne bide sig ind på holdet. Kasper Larsen er tilbage i startopstillingen hos hjemmeholdet FC Groningen efter en knæskade i foråret.

Groningen har store ambitioner med et budget på 16 millioner Euro, der svarer til 120 millioner kroner og det er et budget, der er omkring tre gange så stort som OB's. Groningen kom senest ud med et underskud på 2,2 millioner Euro og der er pres for bedre resultater på banen. Mens ingen tør tro på at kunne true mesterskabsfavoritterne Ajax og PSV Eindhoven foran de forsvarende mestre Feyenoord, så agter de to nordklubber, Groningen fra Groningen-distriktet og Heerenveen fra Frisland 65 kilometer mod vest, at presse sig forbi Vitesse Arnhem og FC Utrecht

Og en uformel hollandsk rundspørge blandt hollandske fodboldreportere har fidus til de to klubber i denne sæson og Ernest Vermeulen fra det hollanske nyhedsbureau NIS tipper endda FC Groningen til en femteplads, selv om der på nuværende tidspunkt er solgt 2000 færre sæsonkort end i sidste sæson.

Groningen er ved at hente den 19-årige mexicaner Uriel Antuna på leje fra Manchester City, men han når ikke i kamp på søndag.

 

 

Nogle prominente sætte FC Groningen bemærkelsesværdigt højt på deres liste. Vermeulen satte nordboere eksempel på en femteplads. "FC Groningen har bragt i Lars Veldwijk stærk angriber til Premier League og havde gode angribere Tom van Weert og Mimoun Mahi, selv om han stadig kunne forlade. Jeg tror Ernest Faber en talentfuld træner. Sidste år var der lidt balance i udvælgelsen. Gruppen synes nu meget mere stabil. Todd Kane og Django Warmerdam to offensive backs. Disse positioner blev ikke besat sidste sæson. Mike er også Wierik at styrke forsvar. " Og Ruesink siger: FC Groningen vil påtage sig med Faber og teknisk chef Ron Jans ved rattet hævn for sidste sæson. Ligesom SC Heerenveen. Jeg ser frem til de nordlige derbies. "

 

NIS

  • Rasmussen_Leif_(2015)_008

    Af:

    Jeg er sportsjournalist og souschef på Sport Fyn, der dækker sport på Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis, Fyens.dk og Mitfyn.dk. Jeg er fynbo med opvækst i Assens og har tidligere arbejdet for Ekstra Bladet og Fyns Amts Avis, da den sydfynske avis var et selvstændigt medie.