Fynsk stilhed på Vestkysten

Esbjergs Magnus Nilsson får én på hjelmen af Odenses Henrik Benjaminsen i det hektiske opgør på Vestkysten.
Foto: Niels Husted/POLFOTO

Fynsk stilhed på Vestkysten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Offensivt sprudlede OIK mod et skadesramt Esbjerg-mandskab, men defensive mangler fik alligevel fynboerne til at ærgre sig

ISHOCKEY: OIK-træner Dean Fedorchuk trissede i timen op til kampstart koncentreret rundt i Granly Hockey Arena, hvor han kunne berette om en lovende stilhed i det fynske omklædningsrum.

Den slags bulletiner borger som regel for en tændt indsats, og det var netop, hvad fynboerne gik efter oven på den mentale slapper forleden mod Herning.

Og som det så ofte før er set på de kanter, så udviklede stilheden sig til et veritabelt stormvejr, hvor elementerne is, luft og lyd med mellemrum blev hvirvlet rundt i den offensive hockeycentrifuge, inden Frederik Hentze afgjorde det hele med et slagskud i den forlængede spilletid.

- Vi har tabt to kampe i træk og ville ind at vise noget, men det nytter ikke, at man kun vil vise noget fremad banen, sagde Kim Karsberg.

Derfor var det også skuffelsen over manglende defensive kvaliteter, der stod malet tydeligst i ansigtet hos angriberen efter opgøret.

- Vi spiller ikke særligt godt og laver for mange fejl defensivt. Syv mål er nok, men vi må ikke lukke seks mål ind. Vores angribere arbejder ikke hårdt nok hjemad, og det åbner for Esbjerg-kontraer, sagde han.

Sårede mandskaber

Det var to sårede mandskaber, der skøjtede på isen, men mens OIK's rifter mest havde overfladisk karakter, så skulle Esbjergs indbinding stå en alvorlig prøve. 1-10-blamagen mod Rødovre forleden gjorde ondt, og med et skadeslazaret bestående af ikke færre end fem spillere - heriblandt klassekeeperen Fabrice Lhenry - var det smertende, at holdet samtidig måtte undvære Brett Lysak, Jannick Christensen og Darcy McConevey på grund af matchstraffe.

Desuden gik målmand Marcus Kerhonen i stykker med en fiber lige op til kampen, og det lignede derfor et mentalt sabelsving, da Mads True efter blot 37 sekunder passerede Casper Norrild i værternes mål.

Men vestjyderne har ikke uden grund fået fiskeolie ind med modermælken, og værterne svarede hurtigt igen ved Steven Crampton, og så udviklede de første 20 minutter sig til et overflødighedshorn af offensive muligheder.

For hjemmeholdet havde Oliver Coqueux en stav med i mange offensive tegninger, og det samme havde Magnus Nilsson, der første gang satte gang i Pippi Langstrømpe-melodierne på fantribunen med udligningen til 4-4. Da var det pludselig OIK-spillerne, der stod med fletningerne i postkassen efter at have været foran 4-2, inden Julian Jakobsen nappede en af OIK's fire ture til straffeboksen i 1. periode.

Blandt perlerne forinden var Frederik Hentzes slagskud til 2-1 fra blå linje, og det burde også have været en slags mavepuster til Esbjerg, da Anders Strome bragte OIK på 4-2 i undertal.

I stedet fortsatte Magnus Nillson fra et jævnbyrdigt udgangspunkt sine drillerier efter den første pause og bragte Esbjerg i front 5-4 i en periode, der fortsat bød på godt tempo og tilbageholdte åndedræt, men hvor der ikke blev scoret yderligere. Skudstatistikken sagde da samlet set 23-13 i Esbjergs favør efter 40 minutter, og det faktum kunne man så undre sig over, når nu esbjergenserne havde skader på netop målmandsposten.

Backen Henrik Benjaminsen åbnede netop 3. periode med et skud langt udefra, og det havde effekt, da Julian Jakobsen med næse for at placere sig rigtigt havde forholdsvist let ved at putte returpucken ind bag Casper Norrild til udligning 5-5.

De fynske Bulldogs havde på ingen måde fundet det bidske og svinske gebis frem, og kampen bød vel knap nok på et regulært slagsmål. Alligevel var det et handicap, at odenseanerne tilbragte klart mest tid i straffeboksen. Ikke at Esbjerg var cool til at udnytte det, men det må alligevel have kostet kræfter. Kort inde i 3. periode havde OIK'erne tilbragt 16 minutter i straffeboksen, mens Esbjerg-spillerne kun havde været til afkøling i samlet seks minutter.

Og netop da Esbjerg-kaptajnen Andreas Andreasen var udvist, fik Odense så etableret det pres, der igen gav fynsk føring. Denne gang ved canadiske Anders Strome tæt under mål.

Heller ikke denne gang formåede Odense dog at lukke af bagude, og de esbjergensiske fans fejrede Steven Cramptons udligning til 6-6 som var det en sejr. Og det var det på sin vis også.

- Sådan som vi spiller, er jeg glad for de to point, men vi burde have haft alle tre, vurderede Kim Karsberg på en for publikum ganske underholdende aften.

Men selv om sport i høj grad er underholdning, var det bare ikke stormende sjovt at være OIK'er.

Nu var de pludselig lidt for stille.

Fynsk stilhed på Vestkysten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce