Fynsk sølv ved VM i triatlon

Helle Frederiksen på vej over målstregen i Canada som sølvvinder på den lange distance ved VM i triatlon. Privatfoto

Fynsk sølv ved VM i triatlon

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Helle Frederiksen fra Odense vandt sølv på den lange distance ved VM i Canada.

Triatlon: Næste år er Fyn vært for VM i triatlon, og ved årets verdensmesterskaber i Canada har Fyn også markeret sig flot. Søndag vandt Helle Frederiksen fra Odense sølv på den lange distance, der blev afviklet i Penticton i Canada.

- Det var virkelig hårdt i dag, men jeg kørte mit eget ræs. Det er jeg stolt af, og jeg er stolt af min sølvmedalje ved dette VM, siger Helle Frederiksen i en pressemeddelelse.

Deltagerne skulle igennem 3000 meter svømning, 120 km cykling og 30 km løb.

Guldet blev vundet af australske Sarah Crowley, mens Heather Wurtele fra Canada vandt bronze.

Det er første gang, det internationale triatlonforbund, ITU, har afviklet sine verdensmesterskaber i en såkaldt Multisport Festival. Det har omfattet fem konkurrencer, den lange triatlon, duatlon, aquatlon, cross triatlon og aquabike.

Ideen bag denne nye festival er at skabe en festlig ramme omkring triatlonsporten, hvor eliten konkurrerer på de samme ruter som øvrige deltagere.

Næste år i begyndelsen af juli er Fyn vært for denne de fem gange VM-konkurrencer. Derfor har en delegation fra Dansk Triatlon Forbund, Sport Event Fyn og Sport Event Denmark været på besøg i Penticton for at blive klogere på konceptet.

- Helle har netop vundet sølv på den lange distance, som hun kører for første gang. Det lover godt. Sammen med Odense Triatlon Klub, Sport Event Fyn og Sport Event Denmark kan vi også tage god indsigt og inspiration med hjem fra Penticton, som bliver guld værd i forhold til vores forberedelser frem mod næste år, hvor vi afvikler de fem VM'er på Fyn, siger Morten Fenger, direktør i Dansk Triatlon Forbund, i en pressemeddelelse.

Fynsk sølv ved VM i triatlon

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce