Dressurrytteren Stinna Tange Kaastrup er blandt de fem nominerede til titlen Årets Para-atlet.

Paradressur: Den fynske paradressur-rytter, Stinna Tange Kaastrup, er med i opløbet om at hente en af de store 2017-sportspriser.

Stinna Tange, der er født uden ben, er således en af de fem nominerede til prisen Årets Para-atlet, som Parasport Danmark står bag. Med prisen følger 40.000 kroner.

Ud over Stinna Tange er følgende atleter nomineret: Daniel Wagner, atletik - Susanne Sunesen, paradressur - Lisa Kjær Gjessing, Taekwondo samt Cathrine Rosengren, badminton.

Stinna Tange havde et stort 2017, som toppede ved EM i Gøteborg. Her vandt Tange hele tre medaljer, nemlig individuelt guld i kür (freestyle), sølv i holdkonkurrencen samt bronze i den individuelle test.

- Vi har uddelt Keep Living-prisen (som prisen Årets Para-atlet også hedder, red.) i 15 år, og jeg kan ikke huske, at vi har haft et stærkere felt af nominerede. Der er virkelig tale om atleter, der tilhører verdenseliten, og atleter - garvede og unge - der allerede nu har fokus rettet mod de Paralympiske Lege i Tokyo i 2020, siger Michael Møllgaard Nielsen, der er elitechef i Parasport Danmark.

Vinderen af prisen bliver afsløret ved et arrangement i Aarhus 25. januar.

Annika Lykke vandt i 2007

Startskuddet til kvalifikation til de Paralympiske Lege i Tokyo indledes i 2018, og Parasport Danmark forventer, at flere af de indstillede atleter allerede i år vil være med til at skaffe de første PL-pladser til Danmark.

Umiddelbart ligner Daniel Wagner, Vejle Idrætsforening, en hård konkurrent for de øvrige nominere. Wagner vandt således både guld og sølv ved VM - i henholdsvis længdespring og 100 meter-løb. Oveni guldet satte Daniel Wagner i øvrigt også verdensrekord i længdespring med 6,5 meter.

Ved nomineringerne er der lagt vægt på årets resultater, men også træningsindsats, indstilling og det, at udøveren vurderes til at være en god repræsentant for parasporten, har spillet ind, lyder det fra Parasport Danmark.

Annika Lykke Dalskov - nu Annika Lykke Dalskov Risum - blev i øvrigt Årets Parasport-atlet i 2007.

  • Af: