Fynsk nedtur: Energiske Esbjerg slog Odense Bulldogs

Mike Daugulis kæmpede ihærdigt for Odense Bulldogs, men måtte som sine holdkammerater se Esbjerg Energy løbe med en fortjent sejr på 4-1. Foto: Michael Bager

Fynsk nedtur: Energiske Esbjerg slog Odense Bulldogs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense Bulldogs havde svært ved at matche Esbjerg Energys offensiv, og Odense Bulldogs ligger stadigvæk sidst i Ishockeyligaen.

Ishockey: Der var oktoberfest i Odense Isstadion med høj tyrolermusik, grå alpefilthatte med en lille eller større fjer på, wienerschnitzler og skummende fadøl.

Men på isen var det de gulklædte gæster fra Esbjerg Energy, der levede op til tilnavnet og med en energisk indsats vandt fredagskampen 4-1 foran 1324 tilskuere.

Dermed måtte Bulldogs efter to hjemmesejre i træk forlade isen som taber, og det fynske hold er stadigvæk sidst med 9 point efter 10 kampe, mens Esbjerg nu er oppe på 13 point.

Esbjerg gav debut til den canadiske angriber Jesse Mychan, der straks trådte i karakter.

Efter halvandet minuts spil vandt Jesse Mychan en faceoff og afleverede på tværs til Niklas Andersen, der midt for mål klappede pucken ind til 1-0 til Esbjerg.

Gæsternes Max French røg to gange i straffeboksen inden for de første syv minutter, og det andet powerplay udnyttede Bulldogs.

Yannick Vedel blev spillet fri foran mål og udlignede til 1-1 foran den tætpakkede endetribune med Bulldogs-fans.

De titelvante vestjyder, der vandt DM i 2016 og 2017, har haft en noget hakkende sæsonstart og lå inden kampen næstsidst i tabellen.

Men der er bid i den vestjyske offensiv.

Felix Scheel blev fredag udtaget til den nye landstræner Heinz Ehlers' første landsholdstrup, og Esbjerg-angriberen fejrede sin landsholdsudtagelse med at bringe Esbjerg foran 2-1 med otte minutter igen af første periode.

Bulldogs-kaptajn Martin Larsen røg med syv minutter igen af perioden i straffeboksen for en checking from behind, og udover de to minutter i undertal til Bulldogs fik Larsen også en 10-minutters personlig straf.

Med små to minutter tilbage af første periode huggede Christian Wejse et slagskud ind fra lang afstand til 3-1 til stor fornøjelse for de godt 100 tilrejsende Esbjerg-supportere bag målet.

Odense Bulldogs-Esbjerg 1-4 (1-3, 0-0, 0-1)
Ishockeyligaen
Mål: 0-1 Niklas Andersen (1.34). Assist: Jesse Mychan.

1-1 Yannick Vedel (7.14). Assist: Søren Nielsen og Henry Hardarson.

1-2 Felix Scheel (11.51). Assist: Oliver Kjær.

1-3 Christian Wejse (18.15). Assist: Anders Krogsgaard.

1-4 Felix Scheel (45.30). Assist: Jesse Mychan og Marck Hagel.

Udvisninger: Odense Bulldogs: 1 x 20 min. + 1 x 10 min. + 1 x 5 min. + 7 x 2 min. Esbjerg Energy: 1 x 20 min. + 1 x 5 min + 6 x 2 min.

Bedste spillere: Odense Bulldogs: Søren Nielsen. Esbjerg Energy: Jesse Mychan.

Dommere: Niclas B. Lundsgaard og Daniel Bøjle.

Tilskuere: 1324.

Næste kamp: Tirsdag 23. oktober kl. 19.00: Rungsted-Odense Bulldogs.
Teemu Seppänen havde en travl aften i målet hos Odense Bulldogs. Fire gange måtte den finske målmand fiske pucken ud af nettet, men han havde 26 redninger. Foto: Michael Bager
Teemu Seppänen havde en travl aften i målet hos Odense Bulldogs. Fire gange måtte den finske målmand fiske pucken ud af nettet, men han havde 26 redninger. Foto: Michael Bager

Målløs anden periode

Nicolaj Henriksen var efter et par ugers skadesfravær tilbage i Esbjergs mål, og han var tæt på at blive overlistet fem minutter inde i anden periode.

Jakob Wittendorf skød fra en spids vinkel pucken hen over den liggende Esbjerg-keeper, men den hårde gummiskive sneg sig lige forbi den fjerneste stolpe.

Esbjergs Jeppe Vinther havde et forsøg på stolpen hos Teemu Seppänen, der havde en travl aften i Bulldogs-buret med masser af vestjyske afslutninger.

Da Max French røg ud for tredje gang, fik Bulldogs igen chancen i powerplay med syv minutter igen af anden periode.

Søren Nielsen fik den største mulighed for at score mod sin gamle klub, men Bulldogs-angriberen med opvækst i Esbjerg fik blokeret sit skud tæt på mål.

Slagsmål på isen

For 14 dage siden vandt Esbjerg 6-0 hjemme over Odense Bulldogs - i øvrigt den eneste gang, Esbjerg har holdt målet rent i denne sæson. På fynsk is denne fredag aften var Bulldogs også langt fra sejren.

En udvisning til Kristian Kragh i det fjerde minut af tredje periode blev straffet af et effektivt Esbjerg-powerplay, hvor Felix Scheel fulgte op på en retur og scorede sit andet mål i kampen til 4-1.

11 minutter før tid røg Henry Hardarson og Felix Scheel i totterne på hinanden. En synligt vred Hardarson blev vist væk og ført helt ud til Bulldogs-omklædningsrummet af den ene dommer, mens Esbjergs dobbelte målscorer også blev bortvist for resten af kampen til en game misconduct.

Bulldogs overlevede et par minutter at spille tre mod fem efter yderligere et par udvisninger.

Fire minutter før tid var det Odenses tur til at spille fem mod tre i mere end halvandet minut efter to Esbjerg-udvisninger, men heller ikke det gav nogen mål. Yannick Vedel var tættest på, men missede i fri position foran mål.

Fortjent sejr til Esbjerg, der vandt skudstatistikken 30-11.

Odense Bulldogs møder på tirsdag Rungsted ude og på fredag Herning hjemme.

Fynsk nedtur: Energiske Esbjerg slog Odense Bulldogs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce