Fynsk maraton: Bomber indgår i sikkerhedsplanen

H.C. Andersen Marathon har forsøgt at sikre sig mod bombetrusler i flere år. Arkivfoto.
Foto: Michael Bager

Fynsk maraton: Bomber indgår i sikkerhedsplanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter bombeangrebet på Boston Marathon har flere maratonløb meldt ud, at de vil kigge sikkerhedsforanstaltningerne efter. Men hvad gør de to store fynske løb, H.C. Andersen Marathon og Eventyrløbet?

Bombeangrebet på Boston Marathon har chokeret hele maratonverdenen, og flere steder er man lige nu er i gang med at finde ud af, hvad der skal ske med sikkerheden til de kommende måneders løb. Men hos H.C. Andersen Marathon har arrangørerne i flere år haft en plan for at sikre sig mod bombeangreb.

- Vi har udarbejdet en beredskabsplan og en risikovurdering for H.C. Andersen Marathon, og deri ligger blandt andet bombetrusler. Så det er slet ikke nyt for os, for det har vi arbejdet med de sidste tre år, fortæller Torben Simonsen, løbsdirektør for H.C. Andersen Marathon, til Fyens.dk.

Beredskabsplanen for maratonløbet er lavet sammen med Fyns Politi. Ifølge løbsdirektøren er det derfor op til politiet, om der skal ske mere i kølvandet på mandagens bombeangreb.

- Ud fra beredskabsplanen skal politiet vurdere, om der skal tages ekstra tiltag, når løbsdatoen nærmer sig, siger Torben Simonsen.

- Det er klart, at når der sker sådan noget, så vil der være fokus på, om der er noget, der skal gøres bedre, eller om der er noget, der skal opgraderes, men det ligger hos politiet.

Proceduren vil blive gennemgået

Eventyrløbet er det største motionsløb - ikke bare på Fyn, men i hele Danmark. Allerede om under en måned lyder startskuddet og 20.000 mennesker vil løbe igennem Odenses gader.

Ligesom H.C. Andersen Marathon har Eventyrløbet også en beredskabsplan. Den sikrer dog ikke imod bombeangreb.

- Det har jeg ikke garderet mig imod, siger Klaus Winther, som er løbsleder for Eventyrløbet.

Han understreger dog, at arrangørerne vil undersøge forholdene, især efter det der er sket i Boston.

- Vores procedure bliver selvfølgelig gået igennem, men det er ikke alt, man kan gardere sig imod, selv om man gerne ville, siger Klaus Winther.

Fyens.dk forsøgte tirsdag at få en kommentar fra arrangøren af Lillebælt Halvmarathon om løbets sikkerhedsforanstaltninger, men det har ikke været muligt at få.

Fynsk maraton: Bomber indgår i sikkerhedsplanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce