Men Casper Jørgensen tror på, at han kan forbedre Lasse Norman Hansen & Co til torsdagens kamp om bronze i holdløbet

Med en femteplads i onsdagens kvalifikation ved VM i banecykling i London i 4000 meter holdforfølgelse er Danmark ude af kampen om VM-guldet. Men chancen er der fortsat for bronze. Men så skal holdet levere en hurtigere tid end i kvalifikationen, hvor de rød-hvide kørte i 3.59.196 minutter.

- Vi havde ikke niveau nok. Jeg er skuffet over, at vi ikke kørte hurtigere, lød det kontant til Sport Fyn fra den fynske landstræner, Casper Jørgensen.

Det kun 18-årige stortalent, Frederik Rodenberg, måtte slippe det øvrige hold efter godt 2600 kørte meter - noget før beregnet. Rodenberg var selv skuffet efter løbet, men Casper Jørgensen vil ikke give det unge talent "skylden" for femtepladsen.

- Det var holdet som sådan, der underpræsterede, lød det således fra Casper Jørgensen.

Landstræneren tror dog fortsat på muligheden for bronze. Casper Jørgensen siger:

- Der er flere ting, der kan rettes til torsdag.

Ved første runde torsdag eftermiddag kører Storbritannien mod overraskelsen fra Italien, mens Australien møder New Zealand. Vinderne af de to semifinaler mødes torsdag aften om guldet.

De to tabere af semifinalerne og fem til og med otte fra kvalifikationen kører indbyrdes opgør torsdag eftermiddag. De to hold, der leverer bedste tider skal i dyst om bronzen, torsdag aften. Danmark skal om eftermiddagen op mod Holland i jagten på en god tid.

Den danske rekord lyder på 3.56.831 minutter. Den satte netop Casper Jørgensen sammen med Alex Rasmussen, Michael Mørkøv og Jens-Erik Madsen ved OL i 2008.

Stor reportage fra kvalifikationsdagen i London i Sport Fyn, torsdag

  • SportFyn